• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Leon - специалист
toolegittoquit написа:
Leon написа:
Ами ако я правил тинки или някой като него?
Когато правя ново, върви с 3D скица. Именно защото обикновената проектантска скица не дава яснота за точното местоположение на кабелите. Така че Тинки повече да не ти в устата. Баба Меца да не те хапне. [-X
...
Остава и да си повярваш!

:lol:

п.п. Последно ... тинки ли си или не си?
Отговорът е ясен, затова добре би било да отидеш при специалист!
toolegittoquit - майстор
Leon написа:
Остава и да си повярваш!
Това е факт. Още пазя една груба скица някъде.
Leon - специалист
Още? :lol:

п.п. Тинки ли си или баба Меца?
profesionalist_wood - майстор
ky-kyy написа:
arkadas написа:
Привет на всички от форума. Моля за съдействие при отстраняването на следния проблем. Един от контактите ми в апартамента /нова кооперация/, който до скоро работеше, изведнъж се прецака нещо и никакъв електроуред, който включа в него не работи. Измервам с мултицета напрежение 223 В, а като включа уред не работи. Много странно явление /поне за мен/. Моля за коментари и мнения.
А като размърдаш щепсела на електроуреда, проработва ли? Според мен, проблема ти е в контакта. :? Или пластинките са се разтегнали, а навярно и е прегоряла пластмасата и като вкараш щепсела, не контактува.....Свали капачката на контакта и пробвай с пробна лампа, ако светне, смени контакта :)

Off topic Без да се обижда питащия, не зная какво е положението при него, но по принцип ми е направило впечатление и винаги съм се изумявал, как може да се дават по 1000 лева за телефон, 2 000 за телевизор, десетки хиляди левове за всякаква техника, а да се монтират контакти по левче и педесет стинки :? :?
Преди време един познат се похвали че взел изгодно 10 турски контакта за 50 стинки бройката от битака и след няколко месеца го срещам и пищи се контактите са се запалили :lol:
toolegittoquit - майстор
profesionalist_wood написа:
Преди време един познат се похвали че взел изгодно 10 турски контакта за 50 стинки бройката от битака и след няколко месеца го срещам и пищи се контактите са се запалили
Има и хубави турски. У нас съм с Гюнсан и ЕлБи на доста места. Стават, честно казано. Но не са по 50 стотинки, по 3лв са единичните.
Leon написа:
Още?
Освен ако няма да си говорим за техническата част, няма какво да си говорим. Престанете да осирате темите със странични работи, които не са по никакъв начин полезни.
profesionalist_wood - майстор
И аз имам хубави турски контакти от онези прозрачните. Кой знае на какви ментета е попаднал
Leon - специалист
toolegittoquit написа:
....... Престанете да осирате темите със странични работи, които не са по никакъв начин полезни.
Тема в "Говорилня" ли да пусна - "Тинки ли си или баба Меца"?

п.п. Доскоро отричаше, че си тинки ... сега отговаряш вместо него!
На умряла лисица ли се правиш?

:lol:
ky-kyy - майстор
Аааааа...никъде не съм писал, че няма прилични турски контакти...В порядъка на 3-4-5-6-7-8 лева, се намират доста добри и здрави контакти...Ставаше въпрос, за разни недоразумения като Макалон и подобни извращения дето са по левче, а има и по стотинки...Също така, масово се препоръчват от магазинерките - "здрави, хубави и български" за по лев и педтесет до 2 лева, които също разумно, да се избягват.
Иначе и Макел и ЕлБи и Гюнсан, както и шнайдерските, не са чак толкова лоши, естествено при правилен монтаж и експлоатация :roll:
toolegittoquit - майстор
ky-kyy написа:
Иначе и Макел ... не са чак толкова лоши, естествено при правилен монтаж и експлоатация :roll:
Няма начин правилно да монтираш Макел. Виждал съм макел, на който клемата за кабела представлява фрезовано кубче. От едната страна влиза винтче, което минава през контактните пластини на контакта и се завива в кубчето, от другата страна в кубчето се навива винтче, което би трябвало да го играе клема за проводника. В крайна сметка завиваш си ти проводника и едновременно с това от другата страна откъм контактните пластини ти се развива другото винтче. :x
По-добре БГ контакти по 1.50лв, отколкото Макел. И електрическите им ключове са същите боклуци. Монтирам едни, те се разпадат в ръцете. И зарязах работата, казах на човека, че с купените от него материали няма да работя, ако иска имам си сигурни марки, такива да вземем.
ky-kyy - майстор
toolegittoquit написа:
ky-kyy написа:
Иначе и Макел ... не са чак толкова лоши, естествено при правилен монтаж и експлоатация :roll:
Няма начин правилно да монтираш Макел. Виждал съм макел, на който клемата за кабела представлява фрезовано кубче. От едната страна влиза винтче, което минава през контактните пластини на контакта и се завива в кубчето, от другата страна в кубчето се навива винтче, което би трябвало да го играе клема за проводника. В крайна сметка завиваш си ти проводника и едновременно с това от другата страна откъм контактните пластини ти се развива другото винтче. :x
По-добре БГ контакти по 1.50лв, отколкото Макел. И електрическите им ключове са същите боклуци. Монтирам едни, те се разпадат в ръцете. И зарязах работата, казах на човека, че с купените от него материали няма да работя, ако иска имам си сигурни марки, такива да вземем.
Що си мисля, че бъркаш Макел с Макалон...... :?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Напрежение в контакта, но не работи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: