Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
toolegittoquit - майстор
nikolovvd написа:
Зарядно за акумулатор + един акумулатор и ето ти готово захранване, което е най-близо захранване от автомобил.
Акумулатор - 100лв. Зарядно за акумулатор - 40лв. Ай стига глупости бе. Да не би в колата да работи на стабилизиран токоизправител? Знаеш ли оня ден човърках едно ЦД Блякпункт. С бушон 10А. Според теб колко ще му е пиковата консумация? 120W? Това и най-менте захранване на 10 години може да го поеме. За кастофон за 10лв ще купи акумулатор и зарядно за 140лв общо.. Абеее...що не му ги купиш ти бе?!
torbalan - Дървен философ
Бушона служи да спаси инсталацията от повредения уред...

Мощността на обикновените радия, надали е повече от двадесеттина вата...
monster18 - специалист
18,5V 3,5A така пише на зарядното за лаптоп което мога да намеря !
toolegittoquit - майстор
torbalan написа:
Мощността на обикновените радия, надали е повече от двадесеттина вата...
Което е проблем за евтините адаптери до 10-15лв.
monster18 написа:
18,5V 3,5A така пише на зарядното за лаптоп което мога да намеря !
Не бих го сложил. В диапазона 12-14Волта може и да става, повече - не. Разходи се из фирмите за компютри и виж за втора ръка ПЦУ. Колегите са доста сговорчиви, вярвам, че все някой ще ти помогне.
18 и на мен ми се вижда множко...

А зарядното, дето бях посочил по-горе беше 12в 3А, което не е чак толкоз малко...
monster18 - специалист
Тука намерих и едно 13,5 волта 1 А?
Ако радиото и захранването са изправни и ги свържеш правилно - би трябвало да свири.

Ако го напънеш на висока мощност - предполагам захранването ще почне да грее... А после или гори или изключва (ако има защита).
dyaneff - майстор
http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... 2F3.0A+SW1
това е 3Ампера, има и 2Ампера. Повече от 3 Ампера не ти трябват.
kozl - майстор
torbalan написа:
Ако радиото и захранването са изправни и ги свържеш правилно - би трябвало да свири.

Ако го напънеш на висока мощност - предполагам захранването ще почне да грее... А после или гори или изключва (ако има защита).
Ако има ограничителна защита няма да грее и няма да изключва. Като се усили касетофона, ще клекне напрежението и ще покриви амплитудите на ЗЧ - и най-вече в нискочестотния диапазон. Барабаните че тупат као тенекета :-D

Тема "Авто касетофон в работилницата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: