Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Телефонния кабел го забрави.
Спирални кабели има, не че няма но няма да ти харесат. :-D
Кабел: спирален; 3x1,5mm2
Ако ще си го навиваш сам бих предложил да използваш H05VV-F (ШВПС) 3х1,5 квадрата.
По-добре се получава ако го сложиш в гореща вода отколкото с пистолет за горещ въздух.
:partyman:
moimoimoi - майстор
този даже е евтин
на един клиент за 3-4метра но5x 1.5 му взеха 250 лева но верно изолацията бе уникално здрава и гъвкава
Avas_co - майстор
За такова изпълнение съм виждал( а и ползвал ) нещо като пластмасова верига от колело( нямам идея как се води, аз съм го ползвал за нещо специфично, но мисля съм виждал да се ползва и по рани машини за водно рязане на камък) идеята , е че в тая верига се пъха кабела и при движение той не се мандахерца, а се движи само по зададените две крайни точки.
Но май за твоя случай спиралния кабел ще е по-добре и по-лесен за намиране.
shotik - майстор
Тировете имат кабели с такава форма, но какви са сеченията на кабелите, не знам .
wanderer - специалист
много хубав въпрос, отдавна се канех да го задам :-D но моя казус е по лек - кабел ми трябва за осветление. 0,5 ми стига. иначе в твоя случай по ми допада варианта на Avas_co. мисля че се наричат направляващи за кабели.
Avas_co - майстор
wanderer написа:
много хубав въпрос, отдавна се канех да го задам :-D но моя казус е по лек - кабел ми трябва за осветление. 0,5 ми стига. иначе в твоя случай по ми допада варианта на Avas_co. мисля че се наричат направляващи за кабели.
Всъщност се водило "кабеловодеща" верига.
http://www.atlas-technik.com/index.php?menu=7&id=5
http://www.atlas-technik.com/Files/kata ... log_GB.pdf
MrMurdjo - майстор
Avas_co написа:
За такова изпълнение съм виждал( а и ползвал ) нещо като пластмасова верига от колело( нямам идея как се води, аз съм го ползвал за нещо специфично, но мисля съм виждал да се ползва и по рани машини за водно рязане на камък) идеята , е че в тая верига се пъха кабела и при движение той не се мандахерца, а се движи само по зададените две крайни точки.
Но май за твоя случай спиралния кабел ще е по-добре и по-лесен за намиране.
Казват им кабелни водачи. Продават ги на доста места. Но те си искат фиксиране паралелно на посоката на движение.

Колкото до конкретния случай, аз бих направил обикновен кабел да идва отгоре, отвисоко. Хем се мандахерца, хем не пречи в работната зона.
Kasap - специалист
А защо не вземеш да го напъхаш в един такъв маркуч? :?
Прикачен файл:
602d0083363a3965033163446f0f285d.jpg
602d0083363a3965033163446f0f285d.jpg (36.78 KиБ) Видяна 1403 пъти
ESPACE - майстор
Вържи го за един ластик да го прибира.
torbalan - Дървен философ
Механизъм от прахосмукачка, дето пребира кабела не става ли?

Тема "Кабел за 1400 вата мотор, но на спирала като телефонен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: