• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
georgiarg - специалист
Друго кето трябва да предвидиш на този етап е начина на отопление на апартамента. Ако ще се топлиш на ток трядва това да се предвиди при полагане на кабелита за т.кръгове в помещенията. Ако ще монтираш проточен бойлер (макар че не те съветвам) пак сега му е времето да се мисли.
Panzer - специалист
Palawnik написа:
Panzer,
Моля те в бъдеще да не правиш квалификации за които ти липсват познания !!! Надявам се да запазим добрия тон.
И примера ти със самобръсначката не е чак толкова подходящ, освен ако не бъркаш миксера със самобръсначка. Онова в кухнята е миксер и има номинална мощност около 250 W, a това което се ползва за избръсване е с номинална мощност около 20W.

Lamer споко включвай си компа и си джирткай на воля. Ако искаш и радиатор си включи страшно няма.
:lol: :lol: :lol: Накриви ми шапката. Ве незнам каква квалификация имам но по цял ден работя с такива проекти и много ми е на *** колко вата е миксера ти и колко самобръсначката :evil:
Panzer - специалист
estrogen написа:
Аз немога да разбера идеята каква е във кухнята на 2 метра стена да насложиш 6 контакта .......Спорните контакти на 4-ти кръг по 250 вата са със общ сбор 14 бр. и 15,909 Ампера , салга един предпазител 25 А , пак се товарят но рядко ще падне педпазитела .

За първи път прочитам такава схема , лесна и интересна . :supz:
Помисли пак колко в голяма стената ...като за 1 уред са заложени 60см. И куде видя 4е контактите от 4-ти кръг са 15??? само 5 са, явно гледаш и другия апартамент, погледни по-внимателно :!: А за броя им мисля 4е въобще не са много.. първия примерно е на височина 50 см- съдомиялна , втория -абсорбатор над пе4ката, 3-ти и 4-ти са на х-120 ... работни за миксери от 250вт и т.н. и последния хладилник... това го давам като пример само ... :)
estrogen - специалист
Palawnik написа:
Намаляването на мощността се прави с цел да се плащат по-малко такси на енергото. По памет такса присъединяване до 14 кW e около 50-60 лв., а над 14 кW e около 300-400 лв. или нещо такова. Затова контактите се пишат по 250W ;)
Този факт не го знаех , не работя със такива чертежи , за първи път ми е просто прочитам и коментирам факта който е на чертежа . Явно има много пинизи във тази професия .
:-D
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за една схема?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: