Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Е каква точност очакваш от тоя ташак за 50 кинта???
Даже е много добре, дори отлично! Все пак това е по-скоро пробник.
И какъв е директния амперметър?
Предполагам лабораторен за метрологичен контрол...? :shock:
:partyman:
shadow__01 - майстор
hidrazin написа:
И какъв е директния амперметър?
Предполагам лабораторен за метрологичен контрол...?
Де да беше.... Ползвам мултицет от който съм доволен, но той си има 2% грешка при 10A обхват.
Тока е доста близо до 5A защото лампата е 60W и напрежението е 12V от ATX захранване. И с други уреди съм го измервал и показваха 5A. Нямам уред минал през метрологичен контрол, но чак такава точност не ми трябва. Просто тези 160mA разлика ми се виждат доста. Естествено няма как да е еднакво при положение, че едното е безконтактно измерване, но все пак това не са 20-30mA а цели 150-160...
djendov - специалист
shadow__01 написа:
Естествено няма как да е еднакво при положение, че едното е безконтактно измерване, но все пак това не са 20-30mA а цели 150-160...
Няма проблеми в безконтактното мерене. Въпроса е в обхвата, според който в % е допустимата грешка.
DMN - майстор
shadow__01 написа:
Просто тези 160mA разлика ми се виждат доста. Естествено няма как да е еднакво при положение, че едното е безконтактно измерване, но все пак това не са 20-30mA а цели 150-160...
Ти ако видиш на моя Мастеч 2108 как му играят показанията. Аз затова те питах по-горе. Твоите клещи поне показват стабилни показания. Моите играят плюс/минус 100 милиампера. Даже ги използвам и за компас. Само да се завъртя на 180 градуса и си вдигат показанията във въздуха без да меря нищо с 200 милиампера от нулата :-D . Токове плюс/минус 100/200 милиампера са немислими при мен за точно отчитане.
hidrazin - майстор
shadow__01 написа:
Де да беше.... Ползвам мултицет от който съм доволен, но той си има 2% грешка при 10A
Е ами грешките на двата ташака е възможно да се сумират.
И тогава какво очакваш?
НАши знаеш, за толкова пари толкова...
На теб и повече не ти е нужно. Нататък е прекалено скъпо.
Виж ся, в практиката точни измервания се налагат изключително рядко.
Дори и при мен е така.
За точни измервания се искат и сертификати...
Абе - свиркай си ...
fox_vt - майстор
DMN написа:
shadow__01 написа:
Просто тези 160mA разлика ми се виждат доста. Естествено няма как да е еднакво при положение, че едното е безконтактно измерване, но все пак това не са 20-30mA а цели 150-160...
Ти ако видиш на моя Мастеч 2108 как му играят показанията. Аз затова те питах по-горе. Твоите клещи поне показват стабилни показания. Моите играят плюс/минус 100 милиампера. Даже ги използвам и за компас. Само да се завъртя на 180 градуса и си вдигат показанията във въздуха без да меря нищо с 200 милиампера от нулата :-D . Токове плюс/минус 100/200 милиампера са немислими при мен за точно отчитане.
Мда и моите така явно ловят УКВ и шоуто на слави..... иначе по темата тия 12 волта от АТХ захранването са вятър работа. Ползвай стабилен източник на истински постоянен ток и виж дали ще има разлика.
hidrazin - майстор
fox_vt написа:
.. Ползвай стабилен източник на истински постоянен ток ....
И такъв е ... ????? :-D
DMN - майстор
Все пак тука на клипа( на 9.30 мин.) пича показва, че е възможно тези амперклещи да показват почти еднакво с мултицет. Така че не се знае при shadow__01 кой от двата му уреда е по-верен :-D . За допустимата грешка вече се каза по-напред.

https://www.youtube.com/watch?v=jxXIokGGmUU

hidrazin - майстор
DMN написа:
Все пак ...
...за толкова пари, толкова. Даже е и много.
fox_vt - майстор
hidrazin написа:
fox_vt написа:
.. Ползвай стабилен източник на истински постоянен ток ....
И такъв е ... ????? :-D
Акумулатор,батерии,фотоволтаик ...??? :partyman:

Тема "Измерване на постоянен ток с амперклещи." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: