Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
toolegittoquit - майстор
p.v.x написа:
Все някъде , от доставчика до контакта , нулата е заземена.
Така ли? Ама нещо да си чувал ситуации, където не е?
pipilica - майстор
DundyTheCroc написа:
Най-лесно ще разбереш разликата ако пипнеш фазов и нулев проводник :)
Ми кво като го пипнеш фазовия, зависи ква ти е кожата на пръстите, мойта е дебела и суха и мога да пипам фаза без да ме удари ток, ся ако си потен от зор да не те удари ако работиш под напрежение 100% ще те тресне яко.
Не съветвам никой да опитва щото много боли, падала ми е кожата на двете длани от ток, добре че беше баща ми да ме отлепи с як бекхенд.
p.v.x - майстор
toolegittoquit написа:
[
Така ли? Ама нещо да си чувал ситуации, където не е?
Я ме светни , че нещо съм глух и не съм чувал... :-D :lol: :finga:

п.п. Тези словосъчетания , които публикуваш , от къде ги изсмукваш.. :lol: На мене ми е трудно да ги прочета , камо ли да ги разбера. :-D :lol: :lol: :finga: С какво образование си... :shock:
Не ми отговаряй.Просто се замисли..Ако ти се отдава този мисловен процес. :lol: :lol:
toolegittoquit - майстор
p.v.x написа:
Я ме светни
Само да дам жокер - в някои видове системи нулата е работна. И не е заземена. Просто при нас е. Не трябва да се тръгва по презумпцията, че навсякъде е така.
p.v.x - майстор
toolegittoquit написа:
Само да дам жокер Просто при нас е.
Кой ти търси жокерите.... :-D :lol: :finga: Що си мислиш , че не знам. :roll:

Намеквам ти , че трябва ти да се светнеш , че те вземам за мезе...Ама то си трябва акъл за тази работа. :-D :lol: :finga:
toolegittoquit - майстор
p.v.x написа:
Намеквам ти , че трябва ти да се светнеш , че те вземам за мезе..
Аз ти намеквам да прекратиш с глупостите и ако нямаш с какво да помогнеш, да спреш да ръсиш простотия по темите
p.v.x - майстор
toolegittoquit написа:
, да спреш да ръсиш простотия по темите
Що ми приписваш твой качества... :-D :lol: :finga:

Да не се оплачеш , на личните си теляци от мен...че до колкото разбрах , ти си причината много полезни форумници , да бъдат изгонени от Форума. :x :evil:
GL78 - специалист
Питащият много добре е задал въпроса, но неправилно! В селските райони най-горната жица (AC) е нула под нея улично и после фазите. Ние изкарваме(хме) електромерите на външно табло, като под таблото се бие поцинкован винкел 5 на 5 см и заварена за него шина, която в таблото се връзва с нулата от дирека. Това пита човека-защо са два, а не три. Обяснете му като хората. Има ли потенциал м/у нула и земя-ооо..........не пробвайте
thebugger - специалист
Доколкото знам нулата може да развие някакъв потенциал, тук съм далеч от специалността ми, но май утечки му казват, ама доколкото знам е нисковолтажен и безопасен. Не е ли по разумно да се свърже нулата със земя и да се даде нулев потенциал? Иначе за 3 жичната система пак нещо не разбрах. Как нулевият проводник има нулев потенциал ако не е заземен някъде по трасето. Аз доколкото знам след трансформатор двете клеми са противофазни, но и двете с потенциал, едната със сигурност трябва да е заземена, или нещо изпускам?
vandu - специалист
Нулата отива в звездния център на трансформатора и в земята. Ако е триъгълник в корпуса и пак земята.
За да не му се повишава потенциала на дълги разстояния се заземява и на стълбовете (дали се прилага не знам).

Тема "Разлика между маса и нула" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: