Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fox_vt - майстор
И на двете картинки по горе ще стане голям гръм ако не са разкачени помежду си акумулаторите.Много усложнявате ситуацията то релета то контактори още малко някой ще напише и програма за контролер за управление на релетата.
Монтираш една ключ маса между двата акумулатора и след като я изключиш свързваш зарядното към двата плюса и към двата минуса и ги зареждаш в паралел.Но няма да можеш да ползваш акумулаторите докато се зареждат.
kabalo86 - напреднал
Тука всеки втори като види някаква схема и първо ти обяснява как ,ще гръмне или как ще се запали хахах .Кое от втората схема ще гърми??????
chano3891 - специалист
Че то Стефанов е начертал кое ще гръмне :party:
hidrazin - майстор
kabalo86 написа:
Кое от втората схема ще гърми??????
И коя е тази втората схема? Уточнявайте се!
Ако става дума за тази с диодите - ще има BIG BOOM.
Та питащия или ще си купи зарядно за 24 волта, или ще ги зарежда един по един.
Като допълнение - акумулатори не се зареждат със захранващ блок а със зарядно устройство.
Извод - маймуните не кълват на трици. :-D
:partyman:
kozl - майстор
sstefanov е подчертал пътя на "късото". Но ако импулсното захранване има защита и диодите са достатъчно мощни няма да има бум. Просто нищо няма да се зарежда. Подчертаните диоди ще станат товар на импулсното, а другите ще се запушат от акумулаторното напрежение .
kabalo86 - напреднал
Не тази с диодите , а другата уважаеми пиротехници :)
hidrazin - майстор
kabalo86 написа:
Ми тя "другата" е ясна и на петокласник.
Едва ли някой е имал в предвид точно нея.
kabalo86 - напреднал
:supz:
hidrazin написа:
kabalo86 написа:
Ми тя "другата" е ясна и на петокласник.
Едва ли някой е имал в предвид точно нея.
Просто винаги ме нервира присъствието на взривни вещества в първия отговор на който и да е въпрос тук :)
Junak - майстор
kabalo86 написа:
Просто винаги ме нервира присъствието на взривни вещества в първия отговор на който и да е въпрос тук :)
Ми има успокоителни. Ама при такава явна грешка какво да се направи - да се чака колегата да пробва и тогава да му се обясни що гръмна :)
kabalo86 - напреднал
с таз простата схема и едно реле за мигачи ,ще падне едно щракане и едно зареждане хахах друг е въпрос колко ще изкара

Тема "Едновременно зареждане на два акумулатора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: