• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ESPACE - майстор
В Комет са много по скъпи, виж линка и модела който ти дадох
SongBird - специалист
Аз всъщност искам да навържа 5, или може би 10, такива модула паралелно. В този ред на мисли мисля, че драйвър с постоянно напрежение ще е по-удобно, но пък май по-трудно се намират... В краен случай алиекспреса ще ми свърши работа.
SongBird - специалист
ESPACE написа:
Не се прави така!
Признавам си, подробностите може би не съм ги изгладил съвсем...
SongBird - специалист
Предавам се. От известно време се опитвам да разбера защо няма да стане ако взема 72VDC захранване, и свържа паралелно колкото си модула искам (доколкото ми позволява мощността на трафа), и нещо не мога да го измисля.

Може ли някакъв жокер? Защо "не се прави така"?
hidrazin - майстор
Не се прави така защото няма кой да ти ограничи тока и да го държи в препоръчаните граници.
Точно тези "пръчки" дето си избрал са предназначе3ни за асемблиране (монтаж) в LED тръби заместители на стандартните луминесцентни ламби.
Във всяка тръба се монтира и драйвер който следи номиналния ток да е точно толкова, колкото трябва.
Това осигурява оптимална сила на светлината и дълъг живот на ламбата.
В твоя случай е възможно да използваш едно захранване и да ограничиш тока към всяка лента с по един резистор.
Недостатъци много:
- токът през лентата ще се влияе от изменението на захранващото напрежение (ако захранването не е стабилизирано)
- ще имаш загуби във вид на топлина от всеки резистор - разход на ток
- трудно ще нагласиш точния, препоръчан ток
- като ти умре общото захранване и всичко спира

Изображение
:partyman:
SongBird - специалист
hidrazin написа:
Не се прави така защото няма кой да ти ограничи тока и да го държи в препоръчаните граници.
Точно тези "пръчки" дето си избрал са предназначе3ни за асемблиране (монтаж) в LED тръби заместители на стандартните луминесцентни ламби.
Във всяка тръба се монтира и драйвер който следи номиналния ток да е точно толкова, колкото трябва.
Това осигурява оптимална сила на светлината и дълъг живот на ламбата.
В твоя случай е възможно да използваш едно захранване и да ограничиш тока към всяка лента с по един резистор.
Недостатъци много:
- токът през лентата ще се влияе от изменението на захранващото напрежение (ако захранването не е стабилизирано)
- ще имаш загуби във вид на топлина от всеки резистор - разход на ток
- трудно ще нагласиш точния, препоръчан ток
- като ти умре общото захранване и всичко спира

Изображение
Това всичкото не се ли базира на приемането, че захранването ми е калпаво? Ако приема, че захранването си е читаво, пуска 72V, a лентите ще си дърпат колкото там ток им трябва. Все пак са им дали от 70 до 80V, явно е, че имат някакви схема да си се оправят. Захранването и да не е много стабилизирано все около 72 волта ще се върти...

Ако приемем, че захранването ще си стои предимно на 72V и никога не излиза от 70 до 80V границите пак ли ми е толкова лоша идеята?
hidrazin - майстор
SongBird написа:
...Ако приема, че захранването си е читаво, пуска 72V, a лентите ще си дърпат колкото там ток им трябва. Все пак са им дали от 70 до 80V, явно е, че имат някакви схема да си се оправят.....
Ако приемем, че захранването ще си стои предимно на 72V и никога не излиза от 70 до 80V границите пак ли ми е толкова лоша идеята?
Просто си намери друга занимавка. Тези неща не са за теб. Прекалено си далеч от материята.
Наблегни например на гипсокартон. Там може да навлезеш по-бързо.
SongBird - специалист
hidrazin написа:
SongBird написа:
...Ако приема, че захранването си е читаво, пуска 72V, a лентите ще си дърпат колкото там ток им трябва. Все пак са им дали от 70 до 80V, явно е, че имат някакви схема да си се оправят.....
Просто си намери друга занимавка. Тези неща не са за теб. Прекалено си далеч от материята.
Наблегни например на гипсокартон. Там може да навлезеш по-бързо.
Разбрах. Никакви схеми няма по тия ленти, нали? Благодаря. Ще пиша като приготвя лампата...
  • 1
  • 2

Тема "Откъде да взема такова захранване? 72V DC?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: