Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ktamen - специалист
Отговори ми как става възбуждането, а аз ще ти кажа откъде да вземаш синхронни генератори на символични цени.
Явно и ти не знаеш какво се опитва да прави автора и ще трябва да го изчакам да обясни, дано е изчерпателен и да не ми се налага да го питам още 20 доуточняващи въпроса.
А възбуждането на асинхронен генератор си мисля, че много добре знам как става. Ама може нещо да бъркам, затова искам пак да ми се обясни.
Hoвoceлckи - майстор
Виж сега, не взимам скъпо, но частни уроци не давам :-D Виждам, че си ги знаеш нещата, но можеш да свериш знанията си като напишеш в Google "асинхронен двигател като генератор".
DMN - майстор
Авторът подхожда доста неуважително и неглижирано към техническите термини и означения, и не знам дали изобщо трябва да му се обръща сериозно внимание.
неотрино написа:
халогенна лампа от 500в
неотрино написа:
напрежението ми пада до 125в
Ват ли е, волт ли е , вол ли е, бивол ли е, все е с В
неотрино написа:
3 фазен кондензатор
горкият кондензатор...и горкото неУтрино...
hidrazin - майстор
Ако е за трифазния кондензатор - има такива. И при мен има.
Виж обаче за 3 фазни не знам. :-D
:partyman:
ktamen - специалист
Hoвoceлckи написа:
Виж сега, не взимам скъпо, но частни уроци не давам :-D Виждам, че си ги знаеш нещата, но можеш да свериш знанията си като напишеш в Google "асинхронен двигател като генератор".
Мислех, че идеята е да се пита и да се отговаря. Както и да е.
Все пак го питах чичо Гошо, първия резултат беше тема от този форум, общо взето глупости на търкалета, от които става ясно, че асинхронния двигател става за генератор, ама само с божията помощ. Ако е в мрежа със синхронни машини е друго.
Качествен синхронен генератор може да се вземе от DC климатик. Всъщност двигателят на компресора не е DC, а трифазен синхронен двигател. Роторът е постоянен мегнит и няма нужда от жици за възбуждане, просто въртиш и тока тръгва. Доста често се скапва компресорната част и компресорът отива на боклука. Можеш да си купиш такъв от някой, който се занимава с климатици или от вторични. Цената е символична. Напрежението може да е проблемно, но то се оправя лесно.
Друг вариант е мощен стъпков мотор, и той става за генератор.
ktamen - специалист
DMN написа:
Авторът подхожда доста неуважително и неглижирано към техническите термини и означения, и не знам дали изобщо трябва да му се обръща сериозно внимание.
неотрино написа:
халогенна лампа от 500в
неотрино написа:
напрежението ми пада до 125в
Ват ли е, волт ли е , вол ли е, бивол ли е, все е с В
неотрино написа:
3 фазен кондензатор
горкият кондензатор...и горкото неУтрино...
И аз ги забелязах тези подробности и точно затова исках да знам всичко за самия проект. Щото засега ми се струва, че идеята е да въртиш с педали моторчето и с 4те киловата да си захранваш всичко въщи.
Hoвoceлckи - майстор
Много ме заинтригува. Я покажи ти какво си направил с такивата неща :prayer:
ktamen - специалист
Хубаво е да имаш високо самочувствие.
Още по-хубаво е това самочувствие да има някакво покритие.
Hoвoceлckи - майстор
Не ти схванах мисълта. Дай нещо нагледно направено от теб с тези евтини синхронни генератори :prayer:

Тема "Помощ за самоделен асинхронен генератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: