Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
toolegittoquit - майстор
Можеш да сложиш видеонаблюдение без разрешително.
Можеш да вземеш DVR за към 200лв(с харддиска)
Можеш да купиш хубави аналогови камери(2 мегапиксела) за по 70-80лв.
Ето комплект 4 камери+DVR. Не се хвърляй на нищо аналогово или цифрово под 1.3Mpx. Тези, които съм дал са 2. Нищо няма да можеш да различиш какво става, ще виждаш просто големи цветни петна.
ЦЪК - Комплект камери+DVR
Знам как виждат евтините камери, занимавал съм се и с това. За бога, не слагай нещо евтино, няма да си доволен, няма да видиш нищо. А това, че ще санираш - не пречи. Тъкмо ще скриеш коаксиалките. Камерите после ги връщаш отгоре и толкова. Коаксиалка вземи с 2х0.75 захранващи проводници към нея, да пуснеш тока на камерите.
moimoimoi - майстор
има готови кабели 10 и 20 метра с буксите,комплект видеосигнал и захранване.
за по дълги дължини с коаксиален кабел и кабел за захранване,има и комбиниран такъв кабел но цената е височка според мен но пък е по удобен
друг вариант за дълги трасета е видео-балун с UTP кабел,като към един UTP кабел може да се вържат 4 камери,на всяка усукана двойка по една камера
toolegittoquit - майстор
moimoimoi написа:
друг вариант за дълги трасета е видео-балун с UTP кабел,като към един UTP кабел може да се вържат 4 камери,на всяка усукана двойка по една камера
Дават смущения HD аналоговите камери с обикновени балуни по FTP. Най-добре е да се пусне коаксиалка със захранване или отделно коаксиал, отделно захранване и да се използват F конектори, за да се избегне необходимостта от специални кримп клещи.
POCOMAX - специалист
moimoimoi написа:
има готови кабели 10 и 20 метра с буксите,комплект видеосигнал и захранване.
за по дълги дължини с коаксиален кабел и кабел за захранване,има и комбиниран такъв кабел но цената е височка според мен но пък е по удобен
Съжалявам за забавянето, но просто ми излязоха ангажименти и отложих пътуването си, обаче СЕГА ми се налага да пътувам скоро И поръчах ЕТО ТОЗИ ... чакам го да дойде скоро и ще пиша ако има проблеми.

Поръчал съм си и монитор(не че нямам, но просто искам някакъв компактен - дребен с колонки вградени), не съм си избрал харддиск още... начи до тук ще излезе около 700-800 лв, отделно ако искам и UPS да си взема ще стане 1000лв всичко...

Ще пиша като получа пакета и всичко, което съм наумил да купя, и ще ми трябват съвети и отговори на въпроси!
POCOMAX - специалист
toolegittoquit написа:
moimoimoi написа:
Дават смущения HD аналоговите камери с обикновени балуни по FTP. Най-добре е да се пусне коаксиалка със захранване или отделно коаксиал, отделно захранване и да се използват F конектори, за да се избегне необходимостта от специални кримп клещи.
Скоро ще ми трябва твойто мнение за системата за видеонаблюдение!
POCOMAX - специалист
hidrazin написа:
Помагат но не и тези камери дето си е избрал.
За другото колко помагат сам си го казал - с познати следователи и полицай.
Общо взето важна е превенцията - да се откажат точно от този обект като видят че има камери или да се реагира на момента.
Демек да имаш кой да реагира на момента. Останалото при нашите закони е смях в залата.
Иначе то и при мен ги хванаха - без камери. Миналата година излязоха от панделата.
:partyman:
Скоро ще ми трябва И твойто мнение за системата за видеонаблюдение!
nikolovvd - майстор
Трябва да знаеш, че DVR-а се продава без диск, т.е. ще трябва да си купиш някакъв 300-500 GB II-ра ръка или 1 TB нов, че нещо изчезнаха по-малките.
POCOMAX - специалист
nikolovvd написа:
Трябва да знаеш, че DVR-а се продава без диск, т.е. ще трябва да си купиш някакъв 300-500 GB II-ра ръка или 1 TB нов, че нещо изчезнаха по-малките.
Да видях... дойде си целия пакет в голям кашон, и го тествах със един стар монитор със VGA кабел, БЕЗ да инсталирам HD, и си работи добре... в интерес на истината картината е много добра 2MegaPixels...

Обаче няма микрофони в комплекта... и камерите са без звук - май ще трябва да си купувам отделно.

Днеска ми пристига монитор по Еконт за закачане на стена и ще го тествам пак.

DVR-a има 2 USB порта, единия ще ползвам за мишка, а на другия смятам да вържа вентилатор, понеже ще седи DVR-a в шкафче специално за него - ще резна с по-голяма боркорона отвор за вентилатора.
Има си 4 Video input i 4 Audio Input, но няма микрофони. Можете ли да ми препоръчате микрофон, който да си влезне отделно в DVR-a, с негов си кабел, и да го вържа към Канал 1 примерно... ще трябва да е водоустойчив и с дължина на кабела 5-10 метра, дали ще стане?

Адаптера/захранването се връзва с разклонител на 5 - 4 за камери и 1 за ДВР-а.

Абе изглежда добре за сега... само ме притеснява, че четох, че щом кабел за видеонаблюдение е по фасада, можели да си изгори камерата без проблем при гръмотевица ДОРИ ако е изключена цялата система.... видях че има някакви предпазители за коаксилки, обаче имат и заземяващ кабел, който се връзва КЪДЕ?...

Няма скрепежни елементи, дюбели, винтове и тн... ще ходя днес да купувам за тухла + скоби за самите кабели... ще гледам където мога да вляза от вътрешната страна на стената - да няма висящи кабели по фасадата, или колкото се може по-малко.

Айде като монтирам камерите може да пратя снимки.
nikolovvd - майстор
Може би нещо подобно ти трябва, но колко е влагозащитен е отделен въпрос.
http://www.detective.bg/Visokochuvstvit ... el-KS-003A
Не знам какви са ти камерите, но някой имат място къде да завреш микрофона. И да няма място можеш да го монтираш в корпуса на стра химикалка. Проблемът е, че все от някъде ще трябва да преминава звука към микрофона и 100% херметизация е почти невъзможна, освен ако не си намериш микрофон за подслушване през стена.
За мълниите не се притеснявай. Ако ти изгорят камерите, сигурно вече няма да има какво да охряняват. :-D
hidrazin - майстор
nikolovvd написа:
За мълниите не се притеснявай. Ако ти изгорят камерите, сигурно вече няма да има какво да охряняват. :-D
Цъ, не е точно така. При мен от мълния заминаха две камери и част от компа дето записва.
От компа замина DVR платката, видеокартата и едната памет. Плюс още някои работи за няма и 1000 лева.:-D
Къщата си е още жива и здрава.
:partyman:

Тема "Идеи за видеонаблюдение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: