• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolay7 - напреднал
Да, замерването на всеки уред поотделно вероятно е много по-прецизно.
Обаче при мен - бойлер, хладилник, фурна, котлони, климатик - са на твърда връзка - няма начин.
Затова избирам златната среда - да видя колко е консумацията на уредите, без които не мога да си лиша,
и колко е на тези, от които мога да спестя, дори и частично.
valentino76bs - майстор
nikolay7 написа:
уред:
Изображение
От къде го купи това и колко струва?
Lisko - майстор
hidrazin написа:
Между другото за какво ти е тази играчка?
:partyman:
Ам примерно може да излезе, че хладилника дефакто харчи повече отколкото обещава на книга?
jordanvass - майстор
И какво, като разбереш? Ще дадеш 7-800 лв. да си купиш по-икономичен, за да ти спестява по 20-30лв на година ли? И който пак няма гаранция, че ще отговаря на писаното.
hidrazin - майстор
Lisko написа:
hidrazin написа:
Между другото за какво ти е тази играчка?
Ам примерно може да излезе, че хладилника дефакто харчи повече отколкото обещава на книга?
И кво от това? С този "уред" на никого, нищо не може да докажеш.
Само накрая може да разбереш колко си се прецакал, като си се вързал на тъпите реклами.
Kasap - специалист
Уреда е хубав и си има приложение. За да го "включиш" сложи ампер-клещите около едното жило на захранващия кабел към таблото. Най-лесно е да му свалиш капака и ако намериш достатъчно място да напъхаш и трансмитера вътре.
kozl - майстор
nikolay7 написа:
Да, замерването на всеки уред поотделно вероятно е много по-прецизно.
Обаче при мен - бойлер, хладилник, фурна, котлони, климатик - са на твърда връзка - няма начин.
Затова избирам златната среда - да видя колко е консумацията на уредите, без които не мога да си лиша,
и колко е на тези, от които мога да спестя, дори и частично.
Златото омайва разума.
Няма начин да няма начин. Желанието е опредалящо за откриване на начина.
Твърдата връзка се преработва примерно с 10 см участък на отделно изолирани кабели. Фазата се обозначава, че ако са 3 проводника единия не е подходящ за клипса. А да никой не подсети, че НЕ става за трифазно захранване.
Първото за което се сещам на 3 фази е печка и проточен бойлер. Последния е ламята на консумацията.
Не е проблема в енергоспестяващите уреди, а в комфорта. Колкото повече, толкова повече.
Тая джаджа е много, ама много подходяща за "ток на заем" от типа временна връзка.
В гаража на сина добавих UPS на задвижването на гаражната врата. Сметките нараснаха с към 1,50 лв месечно.
Каква е ползата от UPS-а, ако тока не спира :?
nikolay7 - напреднал
Днес свалих капака на таблото, вътре си имам това:

Изображение

Може ли предложение къде е най-подходящо да се сложи?
На главния бушон мисля имам: един дебел черен, един тънък черен, един дебел син.
hidrazin - майстор
На дебелия черен - този в ляво от "големия башон".
nikolay7 - напреднал
hidrazin написа:
На дебелия черен - този в ляво от "големия башон".
Мерси много!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17

Тема "Битов измервател на електричество." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: