Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
todortv - майстор
nikel написа:
.......две еднородни фази.
Такова понятие в електротехниката няма. :shock:
djpatzo - специалист
А дали реално не е завъртяна инсталацията? В момента ако имаш 2 фази и 1 нула, то реално няма смисъл от подобно нещо. До двоен ключ най-често се пуска 1 фаза и 2 нули, които 2 нули се разделят в разпределителните конзоли.
fikata - майстор
todortv написа:
nikel написа:
? :?
iliya_i - майстор
djpatzo написа:
А дали реално не е завъртяна инсталацията? В момента ако имаш 2 фази и 1 нула, то реално няма смисъл от подобно нещо. До двоен ключ най-често се пуска 1 фаза и 2 нули, които 2 нули се разделят в разпределителните конзоли.
Тази велика мисъл е направо за абсурдите на форума! :lol:
И за какво се пускат 2 нули до ключа?
И защо смяташ, че до ключа се пуска нула (дори и една)?
nikel - специалист
todortv написа:
nikel написа:
Хайде да не се хващаме за запетайката сега.
Знаете за каква става въпрос.
Вземане на една и съща фаза от различни места.
hidrazin - майстор
Кви запетайки? Още малко и ще измислите нова електротехника.
Всеки си носи отговорност за глупостите дето е надраскал и може да се сърди само на себе си.
И не, никой не е длъжен да гадае.
:partyman:
djpatzo - специалист
iliya_i написа:
djpatzo написа:
Тази велика мисъл е направо за абсурдите на форума! :lol:
Грешка от моя страна, но малко по-вежливо, ако обичате! И Вие не сте бил научен. Да се поправя: пуска се 1 фаза до ключа. От там се пускат кабели до осветителните тела. През ключа се прекъсва фазата, а иначе директно до осветителното тяло се пуска 0.

Така по-добре ли е?
FM STEREO - специалист
nikel написа:
Има такава схема за дивиаторно включване на осветлението.... Схемата се е използвала през през 60 - 70 години на миналия век с цел икономия на проводник и не ти я препоръчвам.
Девиаторната схема се използува и сега и целта и е включване на осветлението от две места! :partyman:
kozl - майстор
iliya_i написа:
Е чак пък две, една стига.
И аз никога не съм "смятял" да пускам нула в конзолата на ключа ама ме изненада димер, който се оказа, че не може да работи без нула :shock:
И добре, че схемата беше за сериен ключ до плафон с 2 кръга, та върнах нула от плафона в ключа :roll:
djpatzo - специалист
Илия, забравих да ти покажа нещо... Ключ, който трябва да му пуснеш фаза и 0 и да продължиш така към осветителното тяло/две осветителни тела. Не се използва стандартна инсталация - 0 до осветителното тяло и прекъсване на фаза през ключа - http://olx.bg/ad/wireless-klyuch-za-lam ... 5zhDV.html. Може би, защото му трябва постоянно напрежение за управляващата платка?

Тема "Ключ за осветление с две входящи фази" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: