• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
moimoimoi написа:
регулираш/намаляш мощноста на нагревателя с това ....
Забрави. Потребителите не им е работата да го мислят а да ползват.
Това ще е от ден до пладне. Докато изгори и някой умник го шунтира.
Чук, секач и ман...го = канго. И нови плочки, и нов кабел...
:partyman:
moimoimoi - майстор
всъщност майстор плочкаджия ще ги свали плочките без да ги счупи
p.v.x - майстор
Стената на която е закачен бойлера , каква е от другата страна. Ако позволява може да се перфорира директно , и от др. страна да се мисли. :-D ,
zz_stefanov - майстор
Като компромисен вариант, да се постави нов нагревател на бойлера от 2 kW, а към същата верига да не се включва нищо друго. А тоя плочкаджия да го убиеш.
Няма ли, я висящ таван, я таблото да е прилежащо до стената на бойлера, че да се пусне нов кабел?
FM STEREO - специалист
И 2kW нагревател да сложи опасността от инцидент си остава!!! [-X
zz_stefanov - майстор
Да, опасността от инцидент винаги си я има при калпаво направена инсталация.
Нов кабел и добри връзки е решението.
toolegittoquit - майстор
3kW на 1.5mm2 кабел е рисково. При некачествени връзки - много опасно.
fox_vt - майстор
Че е опасно опасно е,а че доста години бойлерите се прекъсват със двуполюсен ключ във външно бойлерно табло при двупроводен кабел си е факт а малцина са пукнали.Вероятноста да пукнеш във банята отколкото на пътя при катастрофа е нищожна :-D И да не бъда съвсем спам в тази сериозна тема вземи си един диод за 16-20А свържи го към единия проводник на удобно за теб място и всичко приключва без къртене и фсичките тия фанфари досега.Вярно че бойлера ти ще е 1,2-1,3 kW тъй като досега не съм видял 3 kW бойлер да консумира 3 kW реално но поне няма да имаш проблеми с евентуално разхлабване на връзките с последващите опасности :)
valentino76bs - майстор
fox_vt написа:
Че е опасно опасно е,а че доста години бойлерите се прекъсват със двуполюсен ключ във външно бойлерно табло при двупроводен кабел си е факт а малцина са пукнали.Вероятноста да пукнеш във банята отколкото на пътя при катастрофа е нищожна :-D И да не бъда съвсем спам в тази сериозна тема вземи си един диод за 16-20А свържи го към единия проводник на удобно за теб място и всичко приключва без къртене и фсичките тия фанфари досега.Вярно че бойлера ти ще е 1,2-1,3 kW тъй като досега не съм видял 3 kW бойлер да консумира 3 kW реално но поне няма да имаш проблеми с евентуално разхлабване на връзките с последващите опасности :)
И тамън едно семейство ще му трябва близо ден да се изкъпе!
FM STEREO - специалист
Какви са тия глупости с диода,пелщите само щуротии. Кабела трябва да е минимум 2,5мм2. Като бойлерният ключ прекъсва и двата проводника а кабела до него е двупроводен,което не е желателно, третото жило(зануляването) на трипроводният към бойлера се връзва към нулевият преди ключа! :partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Бойлер 3kW на кабел 1.5 квадрата." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: