Umrialkon написа:ами мисля си го защото сам си я окабелих , знам точно какво съм правил , ...В това (второто) силно се съмнявам.

Umrialkon написа:ами мисля си го защото сам си я окабелих , знам точно какво съм правил , ...В това (второто) силно се съмнявам.
Umrialkon написа:Така или иначе въпроса с връзката към нула на долното табло , от кабел който като цяло е разкачен та дори го отрязох на едно място е необяснима ... И да предпазителя изключва защото както установих се срещат фаза от таблото на терасата с нула идваща от долния етаж някак си ...Нулата в таблото ти по презумпция трябва да има връзка с земята. Парапетът ти вероятно е "парнат" за арматурата, която обикновено има връзка със земята. Пробив в изолацията на проводник положен в бетона плюс влага/дъжд ... По писанията ти не изглеждаш компетентен и не смея да ти давам съвети.
Umrialkon написа:Инсталацията е двужилна , няма нищо включено !!! Нулата от захранващия кабел има връзка с двете жила на кабела към контакта . Двата кабела галванически нямат връзка помежду си , а кабела на контакта практически е невъзможно да е свързан с нула към която и да е част на къщата !!! Когато таблото е цялостно откачено има връзка с нулата в таблото на долния етаж , а единствения кабел по който би трябвало да има връзка ( захранващия таблото ) е разкачен както от нулевата шина така и от предпазителя . Тъй като аз съм човека който разрешава подобни проблеми това ме озадачи ... Според мен единственото разумно обяснение е неправилно заземен парапет , който е попаднал под удара на гръм и оттам има някакъв пробив и контакт с кабел от долния етаж в близост до арматура ... Звучи невероятно , но и аз съм си каръкУмрял конпросто търся второ мнение
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: