• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Благодаря за всички коментари.

Наистина релето беше залепнало. Чукнах го няколко пъти и се оправи. Тестът, който направих е с мултицет да меря дали е затворена веригата между фазата (1) и изхода за лампите (2).

Потърсих контактор в магазина, но нямаха и ми предложиха два пъти по-скъпо реле от 28лв, което е отново беше 10А. След малко чудене и увещаване, че релето няма никакъв проблем с LED лампи го купих и монтирах. Сега стълбите светят нормално и като, че ли всичко е наред.

Ако предполажа, че по-скъпото реле някак си магически оправя всички проблеми, не ми става ясно единствено как лампите светха при пусната фаза директно към лампите и разкачена нула и бутон :?:
Minkov - специалист
vmom написа:
..Ако предполажа, че по-скъпото реле някак си магически оправя всички проблеми, не ми става ясно единствено как лампите светха при пусната фаза директно към лампите и разкачена нула и бутон :?:
Нулата е разкачена в релето, но лампите и бутоните взимат нула от друго място. Тя е обща всички в елетрическото табло и затова е богато разклонена, просто трябва да проследиш къде точно е свързана твойта жичка (ако има значение за теб, де).

Успех с това реле за 10 А, щото самият ти си вдял, че на повечето кутийки по-малко не пише. Дано това реле да е за истински 10А.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с автомат стълбищно осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: