Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Shift - специалист
Благодаря за подробното мнение,въпреки че почти нищо не разбрах. :lol:

На АМ не ловя нищо. Проблемът,който описвам е на ФМ.
Shift - специалист
Т.е. с метър жица,увита към края на антената?
Duke_BG - специалист
как са свързани телана със светодиодите ?

Т.Е. жълтата жичка вързана ли е някъде ? - ако не е вържи я на 0-лата.

гаража метална конструкция ли е ?
Shift - специалист
Гаражът е бетон.
За жълтата жичка /масата/ ме замисли,защото и при двата прожектора е шунтирана, т.е. не е вързана за нищо. :?
Duke_BG - специалист
Shift написа:
Гаражът е бетон.
За жълтата жичка /масата/ ме замисли,защото и при двата прожектора е шунтирана, т.е. не е вързана за нищо. :?
Вържи я към нулата ако са сързани към кабел с ключ, а ако са на контакт тогава кабела трябва да е троен и да ги вържеш към зануляването.
FM STEREO - специалист
Преди да я вържеш провери дали ключа прекъсва фазата! Защо ако е обратно ще офазиш корпусът и!
Duke_BG - специалист
FM STEREO написа:
Преди да я вържеш провери дали ключа прекъсва фазата! Защо ако е обратно ще офазиш корпусът и!
не съм му написал да я върже към ключа а кум НУЛАТА
FM STEREO - специалист
Ключа трябва да прекъсва нулата,ако е обратно,тоест се прекъсва нулата както е много често срещано при старите двупроводни инсталации,при прекъсната нула фазата излиза на корпус през осветителното тяло тъй като зануляването е свързано към нулата,а тя е прекъсната от ключа,което е недопустимо!
Shift - специалист
Ключът прекъсва фазата. До дни ще направя процедурата. Може ли само по-просто как би помогнало това? :?
FM STEREO - специалист
Според мен в случая няма да помогне с смущенията освен ако няма някакви противосмутителни филтри,но е редно да я свържеш за да може да изключи предпазителят при евентуално офазяване на корпусът на прожектора!

Тема "Смущения радио от осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: