• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stivemaster - майстор
Ето моето мнение:
1.Не разчитай на тези 150мА за товар не ги издържа.
2.5 волта са му малко за стабилна работа особено че идват от компа където са и по малко.
3.Щом имаш различни маси мери между тях да няма напрежение.
todortv - майстор
Ако гори по ток едно рид-реле на изхода и си готов.
valentino76bs - майстор
todortv написа:
MrMurdjo написа:
...... Къде тогава отива извод 3 (синия)?
.....
Захранва датчика.
Когато се доближи метал до активния му край, на черния излиза минус.

Към автора: Как изгаря, няма нищо на изхода или има постоянно без метал?
Да захранващ е синия минус,и не зная как е изгорял работи около ден!Съпротивлението е Смд монтаж, всъщност не съм на 100% сигурен дали е съпротивление и е на такова място ,че едвам го фиксирам1
todortv написа:
Ако гори по ток едно рид-реле на изхода и си готов.
Аз така направих на другите датчици които купихме .Сложих им по едно малко обаче обикновено ел.м.реленце на 12 волта и отделно захранване им пуснах.Обаче този който остана здрав който е с 5 волта захранва на него също сложих реленце /но на не се сетих за рид/ на 5 волта но не ще да го задейства пада напрежението много,мерих му тока на релето някъде към 50ma и го махнах.Рид релето е добър избор с по бързодействие и за по малки токове и напрежения.
Прикачен файл:
DSC_0360.jpg
DSC_0360.jpg (20.79 KиБ) Видяна 902 пъти
Прикачен файл:
_bmp.jpg
_bmp.jpg (28.27 KиБ) Видяна 902 пъти
Ей тва са ,два жълти се прецакаха.Поръчах от тези зелените да видим дали ще свършат работа!
nikolov333 - майстор
С рид реле би трябвало да стане.. Аз имах голям проблем с индукция в кабелите при преработката на дистанционни ключове за осветление и го реших с оптрон монтиран на платката на ключовете...
  • 1
  • 2

Тема "Индуктивен датчик!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: