+1 И лисунгера не е прав за матовата капачка. Била поглъщала ... ми да поглъща.
Като иска да цепи стинката да си вземе натриеви с ниско налягане.
За сега при тях производителността lm/W е една от най-големите, да не кажа най-голямата.
Е, ще му е бая жълто ама пък евтинджос...
Иначе някои от светодиодите на CREE имат производителност дето в някои случаи надминава тази на натриевите с ниско налягане.
Да, но я надминава само светодиода, без да се отчитат загубите в захранването или драйвера.
А тези 120 градуса са прекалено малко. Не случайно хората се стремят към 360-градусови ламби.
Тази по-горе на клипа дето дадох - светодиодите вътре са сини и червени.
Белият цвят го прави оная жълта "гумена" капачка която е именно луминофора.
Ето, и при тези е подобно. Самите жълти капачки излъчват белия цвят и тяхната форма е такава именно за да се увеличи ъгълът.

Пък аз щот съм проЗд , още използвам за основно осветление ламби с нажежаема жичка...

Като иска да цепи стинката да си вземе натриеви с ниско налягане.
За сега при тях производителността lm/W е една от най-големите, да не кажа най-голямата.
Е, ще му е бая жълто ама пък евтинджос...
Иначе някои от светодиодите на CREE имат производителност дето в някои случаи надминава тази на натриевите с ниско налягане.
Да, но я надминава само светодиода, без да се отчитат загубите в захранването или драйвера.
А тези 120 градуса са прекалено малко. Не случайно хората се стремят към 360-градусови ламби.
Тази по-горе на клипа дето дадох - светодиодите вътре са сини и червени.
Белият цвят го прави оная жълта "гумена" капачка която е именно луминофора.
Ето, и при тези е подобно. Самите жълти капачки излъчват белия цвят и тяхната форма е такава именно за да се увеличи ъгълът.

Пък аз щот съм проЗд , още използвам за основно осветление ламби с нажежаема жичка...