• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
thebugger - специалист
За хармоници не знам, едно от главните неща които промених е, че сложих двоен изходен П филтър, вместо единичния в оригиналната схема, мисля че достатъчно ще ги подтиска хармониците, а относно къде се извършва модулацията, ами в момента се опитвам да подобря качествения фактор на трептящия кръг, мисля да намеря посребрен проводник и да нареда повече кондензатора паралелно, да се увеличи стабилността, а и също ще махна най левия транзистор, защото от температурния му дрейф ще бяга напрежението върху варикапите. Както и да е като за първа схема ще е тази по натам ще си поръчам ако искам по 30 долара са с PLL от Китай, но засега искам нещо ,,homebrewed''. Та какво мислиш за идеята с налепените квадратчета, аз друг начин не виждам да запазя масата голяма и цялостна.
FM STEREO - специалист
До колкото те разбрах искаш да налепиш квадратчета от медно фолио там където ще бъдат елементите,а връзките между тях как ще ги направиш?
Аз един предавател бях го направил върху плочка от прозрачен плекциглас, разпробих отвори с тънко свредло за елементите и връзките (пътечките) направих с тънки едножилни проводници извадени от телефонен кабел,махнах им изолацията,калайдисах ги и ги залепих през сантиметър върху плекцигласа нагрявайки с поялника.
horgasz - специалист
thebugger написа:
.... Аз мислех да изрязвам малки квадратчета от друга платка и да ги лепа върху някоя не-ецната. Така ще е по лесно, но не знам дали няма да се създадат паразитни капацитети към масата по тоя начин. А иначе откъм настройката гледах да я създам така че да трябва минимална интервенция след като я налепя, затова има само 1 променлив кондензатор, за настройка на носещата, всичко друго теоритично съм го определил да е както трябва, без донастройка.

Да проектирам схеми не ми е проблем, но това ще ми е може би първият голям проект с радиочестота и има някои неща, за които не съм сигурен в монтажа.
.....
Защо не ползваш Прототипна платка? Големите полигони можеш да ги получиш като съединяваш съседни точки от платката с припой.
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за изготвяне на печатна платка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: