Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
FM STEREO - специалист
То па едно заземяване навънка в ел.тблата,шината е заровена на дълбочина 30см :-D добре че нулевият проводник на всеки трети стълб има солидно заземяване иначе ветър ни вее на бел конь :-D
tzetz009 - специалист
Единствената оправия е да си разкачиш защитното зануляване на бойлера и да си направиш и прекараш отделно заземяване на същия ! Аз съм си заземил бойлера с два бронзови пръта от по 2 метра . Набих ги доста лесно , нарязах им по 4 сантиметра резба , завих им 2 гайки със шайби , след това ги донабих за да влезе всичко под земята . Малко боядисване със спрей (за красота :yawinkle: ) и заравяне ! Проводник е достатъчно и 4 "квадрата" . Това съм го правил и на няколко приятели , който живеят в къща и всички са доволни ! И не забравяй - зануляването се маха !!!
valentino76bs - майстор
Заземяването как го измери дали влиза в норма?
tzetz009 - специалист
На пипане - как ! Мен много ме пердаши тока и въпросното "боцкане" ме е мъчило години !
hidrazin - майстор
Поредния весел самоубиец...
:partyman:
tzetz009 - специалист
Теорията е едно , на практика сте ефектирани от очеизвадния метод , ама не си признавате !!! Нищо ! Тя " нулата " по БДС трябва да е 0,000 V , ама не е !
hidrazin - майстор
tzetz009 написа:
Теорията е едно , на практика сте ефектирани от очеизвадния метод ...
Абе не знам дали сме ефектирани ама със сигурност аз съм афектиран.
То бива акъл, то бива знания, то бива иновативност, то бива ... ама твоето няма граници!
Направо съм потресен от дъното на душата си!
P.S. Това обаче не те прави по-малко весел самоубиец. :idea:
tzetz009 - специалист
Разбирам те , хората понякога трудно възприемат нещо , което е ново за тях ! Трябва явно да си направиш експериментална проверка , за да се увериш - око да види , ръка да пипне ! Тествал съм си "изобретението" със сто ватова лампа - токът към "нула" и към "земя" е един и същ (на обхват 10.00 A) ! Аз от пет години съм си го направил това и съм още жив ! Както са живи и седем други семейства ! И най-важното - няма го дискомфорта от досадното боцкане по ранички около ноктите !!! :partyman: А'й приятен ден!
Последна промяна от tzetz009 на пет окт 14, 2016 12:57 am, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Леко почва да ми писва от дърводелци...
FM STEREO - специалист
tzetz009 написа:
Единствената оправия е да си разкачиш защитното зануляване на бойлера и да си направиш и прекараш отделно заземяване на същия !
Това са глупости! Прави се повторно заземяване на нулата в къщата,апартамента замерва се от лаборатория за да е в определени граници и проблема се решава! :partyman:

Тема "Напрежение между нула и земя." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: