Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ddushi - напреднал
Не казвам, че ще го преправям. Въпроса за измерването ми беше защото зарядното е 10 А и не знам дали ще ми издържи мултицета, той все пак е от 5 лв. Нали не се очаква от мен като не разбирам от токове да си купя професионален такъв. Измервал съм напрежение на зарядно без акумулатор но то беше 4А и като беше без включен акумулатор не се чуваше от него нищо сякаш не работи, и когато реших да го измеря нещо щракна вътре и почна да жужи. Освен това може да се ползва да зарежда 2 акумулатора, единия който трябва да се зареди и един само за свидетел както се казва, но най вероятно ще го продам на някой.
Благодаря за отделеното време!
kozl - майстор
ddushi написа:
но най вероятно ще го продам на някой.
Е тва ти е най-правилното решение, по съвета на hidrazin.
И забрави идеята за
ddushi написа:
Освен това може да се ползва да зарежда 2 акумулатора, единия който трябва да се зареди и един само за свидетел както се казва
ddushi - напреднал
Даже не съм си помислял да си държа на склад стар акумулатор та да си зареждам някой друг покрай него. Просто първото което ми се роди в главата беше, че може да се ползва с някакво съпротивление, но като не може няма да си убия децата сега я. Отива в продавалника и толкоз. Но идеята за двата акумулатора не е за забравяне ако и двата са читави, все пак всички превозни средства на 24В се зареждат по този начин.
shadow__01 - майстор
ddushi написа:
Не казвам, че ще го преправям. Въпроса за измерването ми беше защото зарядното е 10 А и не знам дали ще ми издържи мултицета....
Измерва се на изправено напрежение.
Не е важно до колко ампера измерва уреда ти. Няма да го ползваш като амперметър без включен товар и правилно свързване никога.
iliya_i - майстор
ddushi написа:
Даже не съм си помислял да си държа на склад стар акумулатор та да си зареждам някой друг покрай него. Просто първото което ми се роди в главата беше, че може да се ползва с някакво съпротивление, но като не може няма да си убия децата сега я. Отива в продавалника и толкоз. Но идеята за двата акумулатора не е за забравяне ако и двата са читави, все пак всички превозни средства на 24В се зареждат по този начин.
Да, но там са два акумулатора с един и същи капацитет, които се разреждат и зареждат еднакво. А като сложиш два различно заредени акумулатора ефекта е да прецакаш по-заредения, защото тока нс заряд минава и през двата. Но кято имаш пари да си прецаксш акумулстора от зор да си правиш експерименти, значи имаш пари и за сносно зарядно на 12в. Те цените им са сходни.
hidrazin - майстор
ddushi написа:
... Измервал съм напрежение на зарядно без акумулатор но то беше 4А ...
Пич, ти не правиш разлика между ток и напрежение.
Зарядното е добро и не го унищожавай.
:partyman:
DundyTheCroc - майстор
Не го разваляй, прави трампа с някой или го продай и си вземи каквото ти трябва. Зарядното ти в Нета е с цена ново 400 евра :shock:
hidrazin - майстор
DundyTheCroc написа:
Зарядното ти в Нета е с цена ново 400 евра :shock:
Това е един пример как за нищо се взимат едни големи пари. Просто се продава името.
:partyman:
kozl - майстор
То не е само името. Дори кутията ме заинтригува. Иначе имам едно китайче за 60 пари с вентилатор и ампермер, ама кутията - леген пластмасарка. Па вътре ко има още не съм погледнал, ама тегло няма :shock:
DundyTheCroc - майстор
Маркетинг политиките на фирмите са тема на друг разговор, просто не бих развалил това след като видях за колко го дават :-D

Тема "Въпрос относно зарядно за акумулатор." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: