Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
tzetz009 - специалист
К'во да Ви признавам ! Димирах си лунички , още като излязоха първите с 5 mm диоди наблъскани един до друг ! После ми мина еуфорията и сега всичко ми свети на max ! Като ще свети да свети !!! :partyman:
kozl - майстор
Аз ползвам 2 плафона с LED димируеми 10 ватови крушки и димер на шнайдер от тези де не са за LED. Ми получи се, осветлението се намалява без пулсации почити до изгасване.
В хола не стана с някави стари полски димери, дето имат и дистанционно управление. Там като подмених 10-те крушки с LED и осветлението се шашна. Махнах 1 LED и върнах една от нажежаемите крушки и сега се димира. Е на минимално не е като с нажежаемите, но може да се намалява до някаква осветеност.
От димерите ли зависи или от драйверите на крушкити :?
Но на шнайдер съм монтирал скъп димер за по-голяма мощност и се оказа, че в него трябва да постъпват и нула и фаза, за да работи. В другите е само фаза, а нула през крушките и като не са тип нажежаема жичка и вероятно димера се шашка. Една крушка да има в пакета и димера се захранва през нея.
DundyTheCroc - майстор
При мен странното е, че един плафон с драйвер се димира, а 5 не. Пробвах с два ключа, с двата се шашка различно, но не става. Втория ключ съм го пробвал с 3 недимируеми луни и една халогенка, димира диодите практически до 0.
velas - специалист
От димер до димер има доста сериозна разлика... освен четене, требе и акъл!
tzetz009 - специалист
Има форуми , където хората всячески се опитват да си вдигнат КПД-то на захранвания и драйвери , а тука всичко наопаки ! " Димирането е вредно за джоба ми с некви ст'инки , плащам си и така искам ! " . :partyman: :!:
hidrazin - майстор
tzetz009 написа:
" Димирането е вредно за джоба ми с некви ст'инки , плащам си и така искам ! "
Икономията е майката (и бащата) на мизерията.
:partyman:
DundyTheCroc - майстор
Типичен български форум, ти питаш как да си решиш проблема, някой ти обяснява колко си тъп :-D
Аз проблема с димирането си го реших като разделих осветлението на няколко кръга, ама ми беше интересно защо не се получи.
reevil - специалист
Да взема да си конкретизирам въпроса, защото темата върви в различни посоки.
Ако някой случайно има ДИМИРАЩИ лунички (в повечето случаи са китайски с вградена платка за димирането) да сподели с какъв димер ги ползва!?
bube760205 - специалист
reevil написа:
Да взема да си конкретизирам въпроса, защото темата върви в различни посоки.
Ако някой случайно има ДИМИРАЩИ лунички (в повечето случаи са китайски с вградена платка за димирането) да сподели с какъв димер ги ползва!?
Аз искам да попитам -мястото където ще се димират Луните къде е ? Обществено място ли е или у дома?Ще ти кажа защо! Аз съм строите човек и в момента работим един обект (бъдеща дискотека) запознах се с хората които ще монтират звука и осветлението..Те ме помолиха да им пусна кабели където ще е нужно преди да затворя с гипсокартон! Та почти навсякъде опасах дискотекаа с DMX кабел -светещи ефекти,лазери,лунички и незнам си какво! За целта ще ползват мощен димер няколко канален .Защото ако ще е обществено място и е голям обект ще ти бъде нужен подобен димер
Прикачен файл:
Screen Shot 10-23-16 at 10.40 PM.PNG
димер
reevil - специалист
Стая 4 на 3,5 метра, седем броя лед луни, димируеми с един диод 9вата(води се COB) ще има и един малък абажур с 2-3 крушки, мисля пак да е лед, димируеми около 8-10вата. Всичко е на 220волта.

Тема "Препоръчайте димер за лед осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: