• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Цецо - специалист
Като се надигне отдолу може да се види.
Chefo77 - майстор
Както няколко пъти досега - изборът на Беко в никакъв случай не е лош - ако и да е "бюджетен".
На новата (на 4 години и половина) И се повреди ключалката и я смениха по гаранция. На старата на петата година И заминаха лагерите, на шестата И гръмна платката. За перални за по 400 лева мисля е много добре. За разлика от доста по-скъпи перални покрай нас. :wink:
В черните петъци в ТП обикновено свалят 10% на всичко - включително и на акционните. Ако важИ още онази оферта за 439-те пари с 5 години гаранция, цената става още по-добра. :wink:
emosms - специалист
Здравината на казана и мотора и лагерите не е проблем при старата Gorenje.
Може да кара още.

Проблема е, че след десетата година издумка програматора.
Купих без гаранция програматор за 139 лева, после още към 30-40 на майстор за диагностика и монтаж (идва два пъти)
Програматора издумка след 8 месеца.

Ако го поръчам от оторизиран сервиз на горенье, цената е пак 139 лева + 30 лева доставка и монтаж.
Оторизирания сервиз дава гаранция 6 месеца... Просто няма смисъл да се занимавам.
Казана и мотора ще ги пусна в OLX, с надежда да избия някой лев от предния ремонт.

Сега се чудя между модели на самсунг, пак горенье, гледах и едно аег на промоция.
Самсунга някои модели изглеждат съмнително леки 65 кг срещу 77 кг горенье. Също, и в дълбочина, самсунг имат доста... плитки перални.
Също нещо от сорта на 79дб шум при центрофугиране (самсунг) срещу 70дб (горенье).

Модела горенье който последно гледам има тази технология:
- https://www.youtube.com/watch?v=Qd1GGUldPmU
Която ме съмнява... дали няма да издумка електрониката на мотора... на старата мотора може да кара сигурно още 10 години, ама няма какво да го управлява :(.

Т.е. кога уреда ще се смачка си е заложено в електрониката (мисля). Механиката може да е добра и гарантирано да издържи минимум еди колко си време, след това те цакат с електрониката, за да си купиш нова.
lyubohar - майстор
Твоята е лесна.99% са с нормалните размери.
При мен трябва да е максимум 465мм.дълбока.И държа да е с казан-неръждавейка.
Не знам дали вече ги правят.
А това 10г. да не я мислиш-мечти. :lol:
Фабриките ще фалират.
zz_stefanov - майстор
Предната, преди години я взех с неръждаем казан, та като опря за друг ремонт (разхлопа се кръстачката, която свързва барабана с вала) та се оказа, че неръждаваемия казан е валцован като консервна кутия и е неразглобяем. Та все нещо са направили дето е безсмислено да се ремонтира и край.
Вече не смея да препоръчам на когото и да е каквото и да е.
Сега сме с LG DD, след като я взех се нагледах на клипове в нета дето като текне семеринга, протича директно върху мотора. иначе голяма реклама и хай тек отвсякъде.
nikolov333 - майстор
Между другото..това за килограмите на уреда си е показателно. Не може да се очаква, кой знае каква здравина от уред, който е правен със свръх икономии.. :drinkers:
lyubohar - майстор
zz_stefanov написа:
Предната, преди години я взех с неръждаем казан, та като опря за друг ремонт (разхлопа се кръстачката, която свързва барабана с вала) та се оказа, че неръждаваемия казан е валцован като консервна кутия и е неразглобяем. Та все нещо са направили дето е безсмислено да се ремонтира и край.
Вече не смея да препоръчам на когото и да е каквото и да е.
Сега сме с LG DD, след като я взех се нагледах на клипове в нета дето като текне семеринга, протича директно върху мотора. иначе голяма реклама и хай тек отвсякъде.

Хе,не са проучили нашите Перла.
Те имаха една ламаринка,която отвежда водата от семеринга встрани от мотора. :-D
zz_stefanov - майстор
nikolov333 написа:
Между другото..това за килограмите на уреда си е показателно. Не може да се очаква, кой знае каква здравина от уред, който е правен със свръх икономии.. :drinkers:
Ми ако килограмите са само от баластни тежести, голям показател ще е :-D
Най са ми интересни новите евтинджоси дето нямат заден капак. Да не разправям как се връща ремъка на мястото на такава, пък за други ремонти трябва телферче :)
zz_stefanov - майстор
Един съвет ще си позволя, ако сте в район където има лошо захранване или ви захранват по въздушна линия, бих препоръчал да се вземе уред който има механичен бутон за изключване от мрежата, например такива са Bеко, Електролукс (старите врътката на програматора в нулева позиция изключваше машината от мрежата), сигурно има и други. Така когато изключите уреда се намаля вероятността електрониката да се порази от пренапрежение при гръм и др. аномалии по захранващата мрежа, когато не се ползва.
Туй си важи за всякакви уреди, перални, миялни, сушилни...
  • 1
  • 2

Тема "препоръка за пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: