Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Изображение

:partyman:
A.Asenov - специалист
hidrazin написа:
Изображение

Жалко, че малко късно научавам, че има подобни джаджи :) :)

Направих го с лустер клема както препоръча колегата и и пасна идеално.
Обаче се появи друг неочакван проблем. Кабела на адаптера не ми достига с 20-30 сантиметра. В момента нямам друг подобен тънък кабел за да го удължа. Но имам няколко стари компютърни мишки - с USB и с PS/2. Чудих се дали кабелът от някоя мишка би издържал на ампеража или ще прегори ?
bat_danio - специалист
Зависи от дължината на лентата, плътноста на диодите на метър и вида на диодите. Но в общия случей не стават тези кабели. То не се знае и на адаптера колко Ампера му дават максимално.
A.Asenov - специалист
адаптера е с изходни 2 ампера 12 волта.
hidrazin - майстор
Кабелите от мишки имат само по няколко косъмчета и то вероятно не са медни а от някаква сплав за да са гървкави и издържливи.
Това е най-неподходящия кабел дори и за 2А.
A.Asenov - специалист
hidrazin написа:
Кабелите от мишки имат само по няколко косъмчета и то вероятно не са медни а от някаква сплав за да са гървкави и издържливи.
Това е най-неподходящия кабел дори и за 2А.

Добре. Благодаря за съвета. Тогава ще дочакам до утре и ще взема 0.25 квадрата от железарията.
sinfon - специалист
A.Asenov написа:
Обаче се появи друг неочакван проблем. Кабела на адаптера не ми достига с 20-30 сантиметра.
Здрасти отново. Навярно е по-добре, че си го направил с лустер клема. Подобни разклонители от фасунга не са много безопасни, чел съм за разни пожари благодарение на такива. Макар че адаптерът едва ли консумира много ток.
Относно кабела - можеш да вземеш от магазина 0.5мм2 двужилен парче половин метър. Стотинки ще излезе. :)
A.Asenov - специалист
Здравейте отново. Днес приключих с монтажа, но се появи проблем. Дори и когато ключът на лампата, (с който след като откачих фсунгата вече включвам и изключвам захранващият адаптер) светодиодите отново светят и като се докосне лентата удря ток. Пробвах я на друг контакт и този проблем не е на лице. Само в тази стая при включено положение на ключа свети добре, но след като се изключи някой диодчета продължават да мъждукат, а при допит както казах удря ток ????
Някаква идея ? Дали не се е допусната грешка при окабеляването ?

Забравих да спомена, че и захранването ми сякаж сдаде багажа след 10-15 мин. работа. Вече като пусна тока лампичката, която е на него не светва както преди, а само започва да мига, а лентата не светва....
Двете неща дали имат връзка едно с друго ?
iliya_i - майстор
A.Asenov написа:
Имат. Нарича се калпав адапрер. Купи си истински. Има специални за захранване на светодиодни ленти.
А проверявал ли си ключа дали прекъсва нулата или фазата?
A.Asenov - специалист
iliya_i написа:
A.Asenov написа:
Имат. Нарича се калпав адапрер. Купи си истински. Има специални за захранване на светодиодни ленти.
А проверявал ли си ключа дали прекъсва нулата или фазата?
Някъде преди година, още преди да реша да слагам светодиодна летна, бях сложил LED крушка, но си спомням, че отново при изключено положение на ключа продължаваше да излъчва слаба светлина и тогава отново някой беше ми казал за проблем с фазата и нулата. Просто бях забравил, но ето, че и този път пролича. С обикновена крушка с нажежаема жичка не прави проблем, но при ЛЕД крушките и сега с адаптера за лентата окабеляването върти номера.....

Тема "Смяна на фасунга с контакт ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: