• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moimoimoi - майстор
на щепсела ми се виждат къси щифтовете,отделно и ако не влиза докрай в контакта и за това да не може да направи контакт

а относно одеялото,преди време имах едно българско на сливенска фирма производство,по едно време спря да работи и викам я да видя що така и след като го разпорих видях че е пълна трагедия що се отнася до безопасност.сега съм го направил на 6 волта за безопасност

Прикачен файл

ел.одеяло.jpg
ел.одеяло.jpg (35.78 KиБ) Видяна 1196 пъти
infomar
Включи ли отново одеалата на старите места за да видиш след като не са работили, дали ще проработят там където са работили. Ако работят... това наистина е доста чудно :?
Замери с мултицет какво напрежение ти дава мрежата в контактите - да не би да е слабо?

Мистерия!
kozl - майстор
Тези контакти много приличат на едни от моите, дето ги купух заради цвят и форма и не помня каква марка носеха, ако има значение, но не беха от най-евтините. Кофтито си е скапано, независимо от марката. Контактните пластинки нямат пружинки. Първоначално някои щепсели с по-дебели щифтове влязоха с мъка. Съпругата казва този щепсел не е за този контакт, но със зор влезе и после там некои уредчета не зацепват. Едни тръгат, други не - мистерия. Не ве не мистерия, а скапано качество. И що щифтовете са различно дебели :?
zdravcho - специалист
tzetz009 написа:
Ако тръгнат нещата накарай приятеля си да ги изреже с нож !
е, ако има мъж в къщата, за какво и е електрическо одеяло. :yawinkle:
Майтапа на страна - аз също съм за идеята да се пробва включване чрез разклонител, въпреки че уж е пробвано в други контакти.
Колко време изчаквате - да не би да трябва повече време. Идеята не е много добра, но върши работа, въпреки че не ми изглежда щепсела да е с много тънки крака. Такъв проблем с не добро контактуване имаше със щепсела на аспиратора при нашите - леко ги разчекнах щифтовете и веднага се усети и разлика при включване на щепсела в контакта. Прекъсванията изчезнаха.
kozl написа:
И що щифтовете са различно дебели
оптическа измама от сянката

... а и трите одеяла ли са с такива тънки щифтове на щепсела че и трите да не работят :? малко като в зоната на здрача
kozl - майстор
Не става въпрос за снимката в конкретния случай, а за разнообразие при щепселите.
zdravcho - специалист
...най-вече от икономически съображения предполагам.
Калпави контакти, калпави щепсели. И на обратния случай съм попадал - щепсел с тънки щифтове, но металната част отпред е една идея по-дебела от пластмасовата изолация след това. Получава се ръбче, което закача и щепсела излиза трудно от контакта

ivka93 - пробвай и да сгънеш одеяла на няколко ката и го включи така и провери дали се затопля, но вътре в сгънатото. Преди 2-3 години бащата беше взел от Лидл, само че не одеяло а подложка. Проснал я върху леглото, включил я и вика ми загрява ама съвсем слабо, едвам се усеща, не е като другото одеяло. Отивам да видя - пише си подложка, за под чаршафа. Слагаме я където и е мястото - под чаршафа и след 15-20 мин. о чудо, топли си много добре. Когато е на открито много бързо се разсейва топлината и загряването почти не се усеща. Та ако помещението и леглото са много студени в началото ще поемат много топлина и за да се усети някакво затопляне да трябва повече време. А и мисля тези "отоплителни уреди" не са бързо загряващи.
... и включвай първоначално на по-висока/максимална степен
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с електрическо одеяло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: