Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
mupk0 написа:
Имам бойлер Теси със сухи нагреватели.
Големи извращения са ,чудо!
Кики написа:
zz_stefanov написа:
Бойлер на щепсел в контакт никога.
Що? ко ши му стане на бойлера, или може би щепсела, или кабела? Кво е по-различен бойлера от един маслен радиатор или печка Раховец, примерно?
Ако е правилно направено всичко проблема е никкъф.
Ах нидей.. :)...само дет от бойлери има хиляди изтрепани.Има си правила и те трябва да се спазват точка!
mupk0 - специалист
Доволен съм като цяло от бойлера. Работи си и като е сух нагревателя не се ли изключва проблема с пробив към вода. Идеята ми беше точно такава....да премеря къде е фазата и да мушна щепсела правилно като никога няма да се вади :) идеята е да се направи таймер за 4-5 месеца...след това най-вероятно няма да ползвам апартамента. Варианта с контактора отпада заради цената му в този краткосрочен период
zz_stefanov - майстор
Е като ще го мушкаш "никога да не се вади", защо не го вържеш на твърдо и да си нямаш проблеми.
Очевидно е, че нямаш отделен кръг за бойлера, нямаш бойлерно табло, инсталацията сигурно е стара, може и контакта да ти е в банята ...
Таймерите дето за за контакт изключват и фазата и нулата.
С малко работа обаче, могат да се направят нещата както трябва.
hidrazin - майстор
Таймерите за контакт, поне от тези модели изключват само едната жица - фаза или нула, която се падне.

ИзображениеИзображение
При електронните релето вътре е само с един контакт и при механичните има само едно ключе с един контакт.
Възможно е и да има такъв който изключва и двете жици но аз поне такъв не съм разглобявал.
:partyman:
mupk0 - специалист
Точно така...бойлера ми няма табло ,никви защити и такива. блока е стар със стара инсталация. До бойлера идва кабел 2х3кв според мен ,не повече. Доколкото разбирам да взема едно такова реле, да видя кое прекъсва , да го наглася да е фазата и да мушна щепсела пак с фазата :) Това което гледам в магазина е подобно на вторият таймер ,но е една идея по-различен. пак е механичен иначе :) На мой авер го направихме с контактор и таймер ,но там цената не ми допада за временно решение....
zz_stefanov - майстор
Колко ли ще изкяриш от това временно решение :)
mupk0 - специалист
Идея си нямам..не съм засичал колко често се включва. На всеки 2-3 пускания на чешмата тръгва. Лятото го държа на "Е" режим и много не работи ,но зимата го държа на Максимум.ако спестявам грубо по 2-3кв дневно си е в полза :)
moimoimoi - майстор
няма да спестяваш киловати а от разликата в цената на нощна и дневна енергия
за един 80 литров бойлер са нужни да кажем 6 киловат/ЧАСА за затопляне на водата
при дневна ще платиш 0,21х6=1,26лева
при нощна ще платиш 0,117х6=0,70лева
т.е. разлика от 0,56лева за едно затопляне
ако в месеца всеки ден го източваш/изразходваш топлата вода/ то ще спестиш 0,56х31=17 лева

пресметни колко често на ден ползваш бойлера и след какъв период от време ще се изплати инвестицията за таймер,кабел,контакт и щепсел
Последна промяна от moimoimoi на нед яну 01, 2017 6:28 pm, променено общо 1 път.
petrov7111 - специалист
moimoimoi написа:
няма да спестяваш киловати а от разликата в цената на нощна и дневна енергия
за един 80 литров бойлер са нужни да кажем 6 киловата за затопляне на водата
при дневна ще платиш 0,21х6=1,26лева
при нощна ще платиш 0,117х6=0,70лева
т.е. разлика от 0,56лева за едно затопляне
ако в месеца всеки ден го източваш/изразходваш топлата вода/ то ще спестиш 0,56х31=17 лева

пресметни колко често на ден ползваш бойлера и след какъв период от време ще се изплати инвестицията за таймер,кабел,контакт и щепсел
Тези сметки за колко часа се отнасят ?
hidrazin - майстор
В какъв смисъл за колко часа?
Просто moimoimoi вместо 6 киловат часа е написал 6 киловата.
:partyman:

Тема "използване на многожилен кабел за бойлер." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: