• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
MitkoVn написа:
Току що проверих разклонителя - нулата и земята са накъсо...
Какъв разклонител бе? И това как го провери?
Ако контакта ти е свързан като хората, занулен и на пералнята занулителния проводник от щепсела е свързан на маса, нищо не може да свети.
Ще свети ако е скъсан кабела или не е свързан в щепсела.
Не се навирай там дето не трябва. Вината не в тъпия кондензатор.
И да го изхвърлиш, все тая.
:partyman:
shadow__01 - майстор
MitkoVn написа:
Току що проверих разклонителя...
Провери си контакта където в включен разклонителя.
Такива филтри има във (почти) всяко компютърно захранване. Само че там са два отделни кондензатора, а при пералните са в един корпус.
Натегни клемите на контакта. Особено тези на нулата.
moimoimoi - майстор
MitkoVn написа:
...Но интересното е че дори и да идва по двужилен кабел и нямам земя, кондензатора прхвърля фаза към третия електрод!
Двужилен ли е захранващия кабел на пераалнята?
iliya_i - майстор
MitkoVn написа:
Прикачен файл:
20170105_160206.jpg
[/img]
iliya_i написа:
MitkoVn написа:
.... кондензатора прхвърля фаза към третия електрод!
Ако този трети електрод (респективно корпуса на пералнята) е свързан към нула в контакта, няма как да прехвърля фаза - ще пада бушона. Значи трябва да си провериш първо контакта!
Така е... затова се чудя и аз какво става.Фазомера свети като го допра към корпуса макар и доста по слабо отколкото свети на фазата.....можеби е някаква утечка през кондензатора
Странно, разглоби цялата пералня, само контакта не щеш да провериш! Ами ако тази фаза на корпуса дето я ПРЕДПОЛАГАШ се срещне с нулата на занулителните пластини, дето ПРЕДПОЛАГАШ, че си е на място, какво ПРЕДПОЛАГАШ, че ще се случи?
petromaniq - специалист
Как е възможно в разклонител (явно удължител) - нулата да е свързана към масата?!? :shock: :shock: :shock: :shock: Май Митко е объркал кабелите а не в сервиза.
Последна промяна от petromaniq на пон яну 09, 2017 10:10 pm, променено общо 1 път.
zdravcho - специалист
iliya_i написа:
...какво ПРЕДПОЛАГАШ, че ще се случи?
Теоретично трябва да падне бушона, практично не се знае ... :-D
Просто ми е интересно - този проблем сега ли се появи или сега го установи покрай ремонта на двигателя? :?
Провери контакта в който включваш пералнята, ако можеш пробвай да я включиш в друг контакт, провери кабела на пералнята и щепсела ако може, ако не е залят. Мисля си че корпуса на пералнята ти няма връзка със заземителните/занулителните клеми на контакта.
:partyman:
kozl - майстор
MitkoVn написа:
Току що проверих разклонителя - нулата и земята са накъсо. Когато пералнята е захранена към двата електрода на кондензатора се подават нулата и съответно фазата. На средния електрод на кондензатора фазомера светва макар и по-слабо отколкото на фазата дори без да е вързан към корпуса на пералнята. Към корпуса на пералнята е свързан третия заземителен проводник на захранването както и трябва да бъде.Това става независимо дали пералнята работи или не, дори и при извадена букса на ел.двигателя.
Или не моеш да обясняваш или некой "спец" е сътворил "гениалности".
Как така в разклонителя нулата и земята са накъсо :? Ами като завъртиш щепсела на разклонителя що ще стаа :?
Зануляването аз проверявам с пробна лампа. Щом светне м-у фаза и заземителна клема, значи контакта е занулен.
Я покажи една снимка на фазоуказателя (фазомера), че аз имах едно фазомазо с LED дето ми светеше и на фаза и на нула.
Е на фаза по-силно, на нула по-слабо и аре в кофата.
zdravcho - специалист
Абе човека спомена за стар панелен блок - та там нали ел инсталацията е изпълнена като контактите са наредени последователно на една линия, която отива до съответната стая, а самите контакти играят ролята и на разпределителни/разклонителни кутии. Той да няма това предвид като казва разклонител :? Ама ние от де да знаем кой какво как го разбира и как му вика. Все пак е форум направи сам, не за гадатели и врачки. Митко, вземи ясно и точно обясни къде какво и как си проверил и какво е състоянието, някоя снимка ако трябва. И това не е кондензатор, а три кондензатора в общ корпус свързани по определен начин с вътрешни връзки.
mironcho - специалист
Тая гад - филтъра на старо горение и на мен ми направи мизерия преди години. Смених я и пак същото - събаря ДТЗ-то и ...скоропостижно отиде в кофата. И без това пералнята не работи нонстоп и няма какво да смущава наоколо.
  • 1
  • 2

Тема "Филтров кондензатор на пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: