Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
Vik7or3 написа:
Това е просто не ми е ясно.Попринцип мисля че не би трябвало да може да гръмне докато е спрян но не съм сигурен и реших де се консултирам с вас :) :)
Консултацията нещо не върви. Вик7или3 го няма никакъв.
hidrazin - майстор
Сигурно събира шрапнелите от ... бойлера. :shock:
:partyman:
sinfon - специалист
Jacomo написа:
Бойлер гърми при изпълнени едновременно на всички от следните условия:
Здравей! Пропусна, че има една последна мярка на защита. По-голямата част от бойлерите се свързват с меки връзки. Определено меката връзка е по-малко здрава, отколкото метала на бойлера. Избива тя. :)
Което означава вряяяла вода навсякъде из банята и вероятно късо съединение, но не и гръмнал бойлер.
gogo7777 - майстор
С две думи, за безопастност или бойлера трябва да е български или меките връзки китайски. За по-сигурно и двете. Абе големо шубе витае тук относно бойлера :lol:....сега трябва да се плашим и при "срян" бойлер.
Jacomo - специалист
sinfon написа:
Jacomo написа:
Бойлер гърми при изпълнени едновременно на всички от следните условия:
Здравей! Пропусна, че има една последна мярка на защита. По-голямата част от бойлерите се свързват с меки връзки. Определено меката връзка е по-малко здрава, отколкото метала на бойлера. Избива тя. :)
Което означава вряяяла вода навсякъде из банята и вероятно късо съединение, но не и гръмнал бойлер.
Точно, пропуснал съм го това.
sinfon - специалист
Jacomo написа:
Точно, пропуснал съм го това.
Здравей! С 2 думи, почти е невъзможно да гръмне.
Виждал ли си бойлер:
1. На твърда връзка с метални тръби или дебели пластмасови...
2. С умишлено поставен кран преди предпазния клапан от страната на бойлера
3. С неизправен терморегулатор
4. С неизправна термозащита.
5. Със заварен фланец, така че да не може да избие и да протече, преди да гръмне.
....
И причината да не се слага твърда връзка на бойлера е, че не знаеш къде точно може да бъде. Малко да мръдне монтажа спрямо връзките, които си ги правил и се оказва, че не пасва.
Chefo77 - майстор
sinfon написа:
И причината да не се слага твърда връзка на бойлера е, че не знаеш къде точно може да бъде. Малко да мръдне монтажа спрямо връзките, които си ги правил и се оказва, че не пасва.
Хайде сега се сети от колко време се монтират бойлери в България и от колко време има меки връзки :wink:
sinfon - специалист
Chefo77 написа:
Хайде сега се сети от колко време се монтират бойлери в България и от колко време има меки връзки
Здравей! На "дядо ми" бойлера беше свързан към смесителя на чешмата с армирани гумени маркучи. В последните 20 години никой не ползва твърда връзка.
hidrazin - майстор
sinfon написа:
Виждал ли си бойлер:
1. На твърда връзка с метални тръби ...
Ще го гледам пак като вляза да се къпя по-късно тази вечер. И квооооо...???
:partyman:
sinfon - специалист
hidrazin написа:
Ще го гледам пак като вляза да се къпя по-късно тази вечер. И квооооо...??? :partyman:
Здравей! Нищо! Allahu Akbar!
Изображение

Тема "Може ли да гръмне бойлер докато е спрян ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: