• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sinfon - специалист
Здравей! Термопредпазителите изгарят на отворена верига. И са невъзстановяващи се елементи, за разлика от биметалната пластинка. Отделно чест не са качествени и имат склонност да изгарят дори без реален проблем.
Провери съпротивлението на нагревателя - дали е цял. Смени предпазителя. Но първо пробвах дали реотанът ще тръгне без него, да видим дали и нагревателят не е прекъснал някъде.
Също така, вентилаторите на печките често правят проблеми - блокират, забавят се и прегрява печката. Това са едни много гадни, опасни уреди. Провери мотора дали се върти свободно и безшумно. Ако не - смажи го. Най-евтино е с масло, но набира прах с времето. Избягвай ползването на електропроводими смазки.
Предпазителят се кербова. Дилетантска идея е да му усучеш краката за кабела до него, ако е едножичен. Но най-добре е да се кербова.
На самият предпазител пише характеристиките му - температура на сработване и т.н..
krasi92 - майстор
За вентилатора wd 40 ми помага винаги и не събира прах като маслата а бушона и с клема може да се хване
sinfon - специалист
krasi92 написа:
За вентилатора wd 40 ми помага винаги..
WD40 НЕ Е СМАЗКА! То е за развиване на ръждясали болтове, не за смазване.
А вентилаторите на печките в повечето случаи дори не са лагерни, ами втулкови. Трябва да се разглоби и да се напои втулката с масло.
С 2 леви - специалист
sinfon написа:
WD40 НЕ Е СМАЗКА!
Галфон!
" WD-40 - Главната съставка на продукта е минерално масло, което, полепвайки по метална повърхност, осигурява смазване и дълговременна защита от влага. В състава на продукта влизат също различни леки въглеводороди, които придават на продукта нисък вискозитет и възможност да се разпръсква във вид на аерозол. Това го прави подходящ за консервация на оборудване, съдържащо скрити кухини и цепнатини.

50% – разтворител (минерален терпентин);
25% – пропан-бутан (втечнен природен газ), който напоследък е заменен от втечнен въглероден диоксид;
15% – минерално масло;
10% – инертни съставки."
sinfon - специалист
С 2 леви написа:
Галфон!
Левак! Смажи нещо с WD40 и виж след 1 седмица дали ще е останало каквото и да е било мазно.
За смазване си има различни греси, масла и смазки. Но WD40 не е за смазване, а за ръждиви болтове.
Ники274 - специалист
sinfon написа:
Предпазителят се кербова. Дилетантска идея е да му усучеш краката за кабела до него, ако е едножичен.
Абе не е точно така.Заради калпава кербовка има сумати нагорели кабели.Дали проблема е в гилзата,кербовката,задкербовъчното устройство или кабела ще е китайски с по-малко сечение,но се случва.
Отделно не всеки си има в къщата кербовка.Например ти синфоне имаш ли кербовка у вас?
В домашни условия бих си усукал връзките на елемента с клещи, слагам му на двете страни по един термошлаух и го забравям.
Другия вариант е керамична лустер клема,в тоя случай стават да се свържат всякакви типове кабели.
hidrazin - майстор
В случая усукването е най-калпавия вариант.
Кабелите са гъвкави, многожични и нищо хубаво няма да се получи колкото и да ги сучеш около краката на бАшона.
:partyman:
P.S. Аман от спайкаджии...
zz_stefanov - майстор
И като ги усуче и почнат да се самозагряват връзките, филма може да се повтори.

С 2 леви, недей да спориш с Тинки, той разбира от ръждиви болтове. :)
krasi92 - майстор
sinfon написа:
krasi92 написа:
За вентилатора wd 40 ми помага винаги..
WD40 НЕ Е СМАЗКА! То е за развиване на ръждясали болтове, не за смазване.
А вентилаторите на печките в повечето случаи дори не са лагерни, ами втулкови. Трябва да се разглоби и да се напои втулката с масло.
Пробвай преди да ръсиш некомпетентни мнения.С WD 40 като напръскам без да разглобявам втулките карат по 2 сезона.Има и грес която не лепи прах но на теб едва ли ти е ясно това.
Ники274 - специалист
hidrazin написа:
P.S. Аман от спайкаджии...
Теб те знайм,ползваш само ваго ,а в случая метални темепературоустойчиви ваго клеми ще сложиш.
Снимай ми кримпвачката си хидра и гилзата която ще сложиш в случая.Поне да се науча на нещо и да видя профисионалистите с какви кримпвачки работят.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Незнаен елемент в печка за баня Теси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: