• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
angelfilev - специалист
hidrazin написа:
И да гледа какво? Посочената тема е в стил - "Как не мога да си направя индукционен нагревател"
И правилно. Ако ставаше с гледане, да съм станал конструктор на реактивни двигатели за самолети.
Все пак докато разфасаовах такива ги гледах.... :-D
:partyman:
Избързал си, дето се казва "като пуле пред майка си". :) Ако се разгледа посочената тема ще се открият препратки към поне две схеми, полумостова 1 киловат и мостова 2.
Схемите са работоспособни, подробно описани и съответстват на въпроса, който е зададен.

Дали авторът на темата има възможност да ги реализира, дали го устройват, дали изобщо методът е удачен, за момента това са въпроси на автора.

п.п. Щом "Все пак докато разфасаовах такива ги гледах..." няма съмнение, че си специалист и по ракетните двигатели, което е радващо. :)
Zoro5 - специалист
Има ги вече купешки из олх-то:
https://youtu.be/4qv_-HDdIGA

Китайските котлони са по 35лв, работят на 30кХз , но стават само за желязо.
lov - майстор
Айде почвайте да сваляте схемата

Прикачен файл

5.JPG

Прикачен файл

4.JPG

Прикачен файл

3.JPG

Прикачен файл

2.JPG

Прикачен файл

1.JPG
lov - майстор
Продължение
Прикачен файл:
6.JPG
Прикачен файл:
7.JPG
Прикачен файл:
8.JPG
8.JPG (106.33 KиБ) Видяна 1772 пъти
Трансформатора е с размеры 75х45мм. а дросела 15х12мм. Изхода на индуктор е 4 навивки лицендрат с диаметьр около 6мм.
Изходните намотки са 2 и приблизительно 15-20 навивки също лицентрат и обща дебелина 2,5-3мм
Има и още два много тънки проводника но те вероятно са за контрол на температурата.
lov - майстор
И няколко принципни схемички за размисъл и ориентация кое как може да се направи.
Прикачен файл:
ET_Multipurpose Inverter.GIF
ET_Multipurpose Inverter.GIF (17.18 KиБ) Видяна 1772 пъти
Прикачен файл:
GP_inverter_GRAND.GIF
GP_inverter_GRAND.GIF (15.96 KиБ) Видяна 1772 пъти
Прикачен файл:
simple_smps_5.png
simple_smps_5.png (7.16 KиБ) Видяна 1772 пъти
Прикачен файл:
tr96grmnm.png
Прикачен файл:
146356018370264960.jpg
146356018370264960.jpg (51.75 KиБ) Видяна 1771 пъти
Никоя от схемите не е експерементирана а някои са само теория. Така че като пукате пуканки не съм виновен че не съм ви предупредил. :-D
andro440 - майстор
lov написа:
И няколко принципни схемички за размисъл и ориентация кое как може да се направи.
Прикачен файл:
ET_Multipurpose Inverter.GIF
Прикачен файл:
GP_inverter_GRAND.GIF
Прикачен файл:
simple_smps_5.png
Прикачен файл:
tr96grmnm.png
Прикачен файл:
146356018370264960.jpg
Никоя от схемите не е експерементирана а някои са само теория. Така че като пукате пуканки не съм виновен че не съм ви предупредил. :-D
Че пусни някоя изпробвана и да я започвам .! Тези схеми ,които си публикувал излизат в изображения ,и то най напред ,знаем ги тях
lov - майстор
Тя на готово и баба знае. :-D Снимките на разглобения ми ги прати един руснак преди повече от година. Имам и някакво описание на намотките на дросела и трафа. Каквото визулано може да се прецени човека беше така добър да го направи поне за ориентир.
Отдавна му се каня но не ми стига времето да се захвана. Ако те интересува ще ти ги пратя като се прибера в къщи.
  • 1
  • 2

Тема "индукционен нагревател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: