• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Ники274 - специалист
Пусни един кабел към датчици 1 и 2 ,още един към 3 и 4,един за клавиатура ,от нея пусни за магнитния на вратата.А за останалото ти препоръчвам съвсем различна конфигурация-централата я слагаш в коридора на стенат където са двете бани ,ако слагаш трансмитер в централата е желателно да не ти е в стаята.Съответно и датчик да пази централата на незабавна зона,добре ще е в вляво от датчик 3 на ъгъла.Още един датчик ти трябва и за последваща зона,може да го сложиш на ъгъла между клавиатурата и магнитния контакт.Сирената я монтираш до централата(ако е калпава сирена ще се смущава от трансмитера-трябва да се внимава с разположението)или някъде в коридора.Безсмислено е да се слага на тераса.Пусни един кабел до рутера като опция.Всички кабели за датчици трябва да са за сот-6х0,22,в никакъв случай не ползвай utp или ftp.

Пп Без значение е дали някой знае къде ти е централата и трансмитера.
PCL82 - майстор
Когато свързваш датчиците задължително ползвай отделен проводник от кабела за зоновата маса. Т.е. да не ползваш "-" на захранването на датчика за маса на зоната. Така ще избегнеш падове на напрежението по захранващите да влияе на сигналните проводници на зоната и ще имаш по-малко фалшиви сработвания.

Моята система направих с екранирани кабели заземени едностранно при централата. Имал съм макс. 1 фалшиво сработване за година заради проблясъци на светлина през прозореца. След леко завъртане на датчика не ме е тормозил повече.

Доброто заземяване на системата с отделен трети проводник на захранването е важно за защита от пренапрежения и смущения.
zmiori - специалист
Добави един датчик в коридора срещу вратата и да наднича в другия коридор.
И аз бих сложил датчик 2 на гърба на 1 сега където е губиш единия прозорец.
Кабелите никога не са много, често даже и не стигат защото: акъла дет идва от после.
Подбери панел с повечко зони /дупки/ ако можеш да си позволиш и радио модул за безжични датчици че току виж си решил да "ловниш" я гараж я таван я мазе.
Желая успех.
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА СЪВЕТИТЕ! ЩЕ ГИ ИМАМ В ПРЕДВИД! СХВАНАХ ИДЕЯТА КОЕ КЪДЕ И СЕГА ДА СЕ ЗАХВАЩАМЕ ЗА РАБОТА! :)
  • 1
  • 2

Тема "Окабеляване за СОТ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: