• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moimoimoi - майстор
колегата lov e прав че при инвертор с монофазно захранване трябва двигателя да може да се пресвърже така че да работи с захранване 3х220v
БайТанас - специалист
И аз имах някакви притеснения това е табелката.
Прикачен файл:
Табелка.PNG
lov - майстор
kabel96 написа:
Слагай масата за почерпката.МОНОФАЗЕН честотен инвертор НО с активен ПСФ на входа които дига и стабилизира правото на 500 волта и от там вече го прави трифазно.Най новото е че вече има и такива електрожени с стабилизатор на входа.
Сега малко ми е неудобно да питам ама ти виждал ли си такъв на живо или само си чувал или чел за такъв. И такъв ще ти доставя ама сметката ще я платиш ти. Има една приказка вие на дето сте тръгнали аз отдавна съм се върнал.
Та дай да слезем на земята и да говорим за реални неща Все още си мисля, че аз обяснявах в този форум, че има и такива инвертори ако си забравил.
Масата ще я сложа независимо кой крив кой прав не ми пречи.
А и да не забравя да питам какво общо имаха електрожените в темата.

А към колегата задал питането. Моторче трифазно със същата мощност ново 1,1 може да се намери до 100 лева. Вече с инвертор малко по сложно с цените . Както го намериш втора ръка 150 -200 кинта. Нов от 500 на горе.
Другия вариант оставаш на едните обороти и слагаш монофазен двигател.. За пренавиване на този едва ли ще ти излезе по евтино от колкото новия.
krasi92 - майстор
Може ли да работи с честотно-може но цената е фактор.Друг въпрос е защо ти е нужен двускоростен двигател когато ще има и честотно с което можеш да влияеш върху работата на машината.
lov - майстор
Е майстори сме да бягаме по тъча. Но пак не ми отговори дали си виждал такъв инвертор на живо. Аз си признавам не съм. И като филосфстваме много, останалите потребители остават с впечатлението че виждаш ли работата е много лесна и хоп ще скачаме в кюпа и работата готова.А че цената му ще като на две нови бормашини кво ни пука. Важното е да се покажем колко сме големи теоретици.
А и щях да забрава яз все още чакам да вида предложение от една друга тема за инверторите дето уж ти ги правиш за монофазни двигатели..
plamen6703 - майстор
lov написа:
Другия вариант оставаш на едните обороти и слагаш монофазен двигател..
Това и според мен е най-добрият вариант и "регулира" оборотите с преместване на ремъка.
krasi92 - майстор
lov написа:
Е майстори сме да бягаме по тъча. Но пак не ми отговори дали си виждал такъв инвертор на живо. Аз си признавам не съм. И като филосфстваме много, останалите потребители остават с впечатлението че виждаш ли работата е много лесна и хоп ще скачаме в кюпа и работата готова.А че цената му ще като на две нови бормашини кво ни пука. Важното е да се покажем колко сме големи теоретици.
А и щях да забрава яз все още чакам да вида предложение от една друга тема за инверторите дето уж ти ги правиш за монофазни двигатели..
Аз инвертори не произвеждам а работя с машини в които се ползват такива на практика
lov - майстор
kabel96 написа:
lov написа:
То и аз кат тебе не съм внимавал много в час :lol:
За 12+12 не мога да ти отговоря.
То тогиз бях малко влюбен и на ти сега резултат.Идеята е следната.Правя си честотни инвертори които перфектно работят с монофазни мотори.Хлъзгането го давам 70 или 92 градуса но на 92 работи по добре в ниските обороти.идеята беше да са равни токовете в двете намотки и за проба имам един мотор от хидрофор с който исках да си поиграя но после без да го навивам пак да го пусна оригинално с кондензатора.
kabel96 написа:
Работят перфектно до 4 киловата с монофазни и трифазни двигатели и излизат като цена доста добре.Може и над 6 киловата ама тогава има до уточняване. Дай тел на лично че голямо раздухване стана до сега 5 човека ми звъняха.Аз за това не споменах в началото идеята.
И ся ква стана забравяме в кой форум какво сме писали. :lol:
kabel96 - специалист
[/quote]

И ся ква стана забравяме в кой форум какво сме писали. :lol:[/quote]
А моля моля.Тия камани в друга градина.Нищо не забравяме,просто малко отлагаме щото и други задачи има.Платките за новата версия са готови и остава да откраднем малко време да ги налепим.И да тук с добавяне на още една платка има активен PCF до около 6 киловата и работно напрежение от 125 до 270 волта. :) :?
Изображение
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за настолна бормашина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: