• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
rado_ev - специалист
С какъв ключ е бойлерното табло отвън. За проверка, а според мен и за постоянна работа, отвори бойлерното табло и свържи нулата на входа на ключа. т.е двете жила - вход и изход на нулата да са заедно. Тогава ако още има утечка ще трябва да проверяваш инсталациите на комшиите. Попадал съм на този вариант да има повреда в ключа и то на нулата. Веригата се затваря през тръбите, но явно е била добра връзка за да не създава проблем. След смяна на бойлера и нови тръби от тези с алуминиевата вложка бойлера не тръгна. Като отворих външния ключ в него беше повредена контактната система на нулата. Ключът беше производство на "Найден Киров" Русе. :)
FM STEREO - специалист
22lr написа:
burkov написа:
Виж ротана как е.

Благодаря, бачка си нормално...правих му верига и няма отклонения
Нищо не си проверил,нагревателя освен на верига се мери дали няма пробив спрямо неговият корпус! Мери се с мегер или с пробна лампа, но като гледам познанията ти няма да ти обяснявам как а ти препоръчвам да си викнеш квалифициран ел.техник, който да направи това и да провери зануляването на бойлерът ти :partyman:
burkov - специалист
Миналата седмица на приятел ходих да гледам бойлера. Първо изключвал АП-то от време на време, после почнал всеки път след 2-3 минути работа.
В събота свалих нагревателя и беше разцъфтян на 3 места. Толкова сцепен не бях виждал. Даже като работеше се чуваше как цвърчи. Утечки нямаше, но той е с трипроводна и си има отделно земя(която пък беше толкова хлабава че ми идваше да утрепя предния разбирач). Мислех да мина само с нагревател, но вътре беше с няколко много дебели шупли и препочетох да го сменим. Дипломат 50 литра, 2кв на 7 години. А на същия човек от предния апартамен точно преди седмица му звъннала новата собственичка за бойлера stibel. 80 литра пак на 7 години с яко надут водосъдържател отгоре. Но това е друга тема. Последните 4 месеца ми върви само бойлери да правя.
nikolov333 - майстор
Я да питам и аз, за "цвърчащите" бойлери, дали е от проблем с нагревателя или може да е натрупан котлен камък, че на село един бойлер у нашите, издава много странни звуци, когато загрява..
burkov - специалист
Според мен може и от котлен камък, локално се получават по ниски и високи температури. Но това да кажат разбирачате. Аз съм само любознателен :)
kozl - майстор
22lr написа:
Да, бойлерът е обемен. Как констатирах утечката ли?! При включване под напрежение в банята имам фоеверки:) Прескачат искри между една от гайките и металната обшивка на гъвкавата връзка и сътветно металът се топи и ухае на пържено:) Странното е, че при последващо изключване и включване - всичко си бачка нормално.
Тръбите са метални. Два проводника влизат в бойлера - фаза и нула. Нулата минава първо през корпуса и после влиза в терморегулатора. Бойлерът се включва от ел.табло за бойлер, а вътре всичко е наред.
Подкрепям съвета на rado_ev.
Провери как е свързана нулата в бойлерното табло и ако не е на постоянен контакт, направи мост или ги обедини двата проводника в една точка, така че да са постоянно свързани и независими от ключа. Ако поради някакъв проблем бойл.табло един път включва нулата, следващ път не и твоят бойлер си намира чужда нула (не от проводника от твоето ап.табло) "затръбена" по металните тръби, ще се получи съвпадение с твоето описание маркирано в червено.
radius - майстор
И аз съм абсолютно на същото мнение. Първо, щом нямаш трети проводник е недопустимо да прекъсваш и нулата ( която е и заземление) в бойлерното табло.
Прецакан ти е ключа в бойлерното табло. Там свържи нулата директно, да не минава през ключа.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с бойлер STIEBEL ELTRON" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: