LazarGanev написа:Ех... ето, че се намери някой да ме оплюеkotseve написа: Понеже искаме да го даваме под наем пресметнахме, че газовата инсталация няма да е много рентабилно решение.А бе няма по-рентабилно решение от газовия котел, ама трябва да се дадат едни 2-3000лв, а за Мидея и бойлер ще дадем под 1000лв. Пък наемателя да се спасява - да се свива в една стая-

- Не беше цитирана частта, че апартаментът е ЕДНОПРОСТРАНСТВЕН тоест 1+кк, боксониера или както там се нарича. При използваема жилищна площ на стаята (единствената) 32 кв. м2 ДА, наистина смятам, че отоплението с климатик или качествен конвекторен радиатор е по-добре и за мен и за наемателя.
- Цената на газта се очаква или вече скочи с 30% - ДА, не смятам, че наемателят ми ще е доволен да плаща тези грешни пари за сметки.
- 2-3000 лв. са цените на офертите, но когато решите да ползвате такава система има процедури по узаконяване, годишни проверки и т.н. които също не са безплатни. Офертата за този апартамент бе 3200 лв. за котел + 980 лв за узаконяване и т.н. която сума наистина не смятам, че е нужно да давам.
- Понеже апартаментът го взех на шпакловка и замазка, си позволих да направя възможно най-качествените шумо и топло изолации на пазара и докато течеше ремонтът при -20 градуса навън, имаше един радиатор който бе 2 класа под този който възнамерявам да ползвам и сметката за ток бе 98 лв. при нормална температура 26 градуса в помещението. Така, че да, предпочитам наемателя да се "свива" (ох колко съм лош....).
Засрамвам се и отивам да си пия бирата, понеже намерих начин да си спестя 4000+ лв. и един тон грижи от главата за решение което не мисля, че ми дава допълнителни бонус точки. Мислех да сложа и котел с пелети (понеже четох във форумите, че било евтино и топло с него) но трябваше да избирам или котела или баня + WC тъй, че избрах банята .....