• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
modol - напреднал
Проблема не е в напрежението сега го пробвах на 220 в и резултата е същият. Обадих се на енергото бяха многп любезни до 1 час дойдоха и остановиха че напрежението е 219в. То и без това само вечер пада. Но помпата пск тръгва само понякога. Свързана е по схемата и немога да разбера какво иска
modol - напреднал
Кабела е удължен с 15 м 1.5 кв
krasi92 - майстор
Премери напрежението в момента на пускане на помпата и ако кляка до тези стойности дето си писал значи имаш проблем по инсталацията.
Antonii - майстор
Към инструкцията на помпата трябва да има една таблица с допустимите дължини на кабела при съответното му сечение и мощност на помпата.
Като дължината се отнася за цялата линия от главното табло до помпата, а не само от нейното табло.
Ако всичко е спазено не е в това проблема. Иначе, ако до помпата напрежението е под 180 волта, то няма начин да тръгне. Добре, че има табло със защити та да я пазят да не изгори съвсем.
modol - напреднал
То ми изписва на таблото волтажа и ампеража когато не тръгва помоата волтажа пада с 20 в от показанието а ампеража става 6-7 а, а в случеите в които тръгва напрежението не мърда а ампеража става 2.3,2.2 и помпата ди върви без проблем. Пробвах и направо да и сложа щепсел и пак същата работа един пут върви един път не
modol - напреднал
То ми изписва на таблото волтажа и ампеража когато не тръгва помоата волтажа пада с 20 в от показанието а ампеража става 6-7 а, а в случеите в които тръгва напрежението не мърда а ампеража става 2.3,2.2 и помпата ди върви без проблем. Пробвах и направо да и сложа щепсел и пак същата работа един пут върви един път не
modol - напреднал
Кабела до таблото на помпатс е 2.5 кв. А по книжка го дават 1.5 над 100 м дължина
moimoimoi - майстор
щом и само с щепсел понякога върви, а понякога не иска то проблема си е в помпата
когато се скапе кондензатора и не може да завърти и затова вдига ток

я обясни как си дал 100 лева за табло за помпа дето е 120лева
modol - напреднал
Таблото струва 75 лв и аз съм дал толкова.ще опитам итре да му дложа един пусков кондензатор да видя какво ще станр че вече ми писва с тази помпа да се надяваме само да не гръмне нещо
modol - напреднал
Таблото съм го взел от онлаинмашини 75 лв
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "потопяема помпа свързване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: