• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
muhala - майстор
mironcho написа:
Като са сметнати кабелите правилно (писал си го) не би трябвало да има притеснение от греене.
Помисли за вариант да ползваш гофра 12 и проводници ПВА, вместо кабели. Така хем става ремонтопригодно хем няма опасност от прерязване на кабел в профилите.
ф12 е малко.
muhala - майстор
gunoff написа:
Не е по практично и не е звукоизолиращо! Може би е по-евтино, но не за това питам тук - решение съм взел и изобщо мнението ти е излишно!
Поздрави!
Защо си мислиш, че стена от хартия, картон, вата и ламарина ще е звукоизолираща ? За справка всеки един апартамент тип "ново строителство - селска мечта" с преградни стени от картон.

Освен това, аз няма да мога да спя спокойно ако кухненските шкафове са закачени на такава стена. Как ще закачиш шкафовете ?
Тези профили няма ли да сгънат ?

Зидай с легнала тухла единичка, измажи стената преди да си започнал да правиш глупусти. Лично мнение.

А за излишните мнения. Това е форум. Питаш, отговарят ти.
Jacomo - специалист
gunoff написа:
Не е по практично и не е звукоизолиращо! Може би е по-евтино, но не за това питам тук - решение съм взел и изобщо мнението ти е излишно!
Поздрави!
Пожелавам ти да няма никой отдолу като паднат шкафовете на земята. Също и спокоен сън на спящите от другата страна на картонената стена, докато работи пералнята.
gunoff - специалист
Шкафовете ще са хванати за стената в шперплат 18 или 20 мм, който ще е част от облицовката и или както е в една тема тук във форума (там беше с дървена дъска) в 2 пласта шперплат захванат в самите профили с винтове и гайки. Шкафчетата ще са монтирани за стената с винт за дърво 8 мм, излизащ зад шперплата поне 1,5 см. Имам тежести, доста - първо ще направя кука и ще провисна в един пласт шперплат 2 диска по 20 кг на една видия. Резултата ще е решаващ за начина на окачване. Самите шкафчета ще тежат на кухненския гръб, който ще е изправен вертикално плот с дебелина 38 мм, който пък от своя страна ще тежи върху хоризонталния кухненски плот, а той на земята. Аз също съм параноик, но по този начин няма да има проблеми. Мога да използвам повече винтове, а мога и преди да затворя гипсокартона отзад да използвам винтове и гайки вместо видии. Профилите ще са на 40 см, сдвоени с гръб един към друг - CW Magnum. Днес в Практикер ги видях и сравних с българските - според мен са по-здрави от родното производство и нивелирани добре, т.е. вертикални, носят много. Мислех да използвам UA, но вече мисля, че е безсмислено. Мога и допълнително да ги укрепя - със студено огънат профил 50/100/50 дебелина 5 мм, но няма смисъл. Звукоизолацията съм я премислил, купил подходящ материал и съм се посъветвал с представители на фирми, които с това се занимават - след монтажа на двойната стена ще разбера дали има нужда и от трети профил :yawinkle:
Jacomo написа:
Пожелавам ти да няма никой отдолу като паднат шкафовете на земята. Също и спокоен сън на спящите от другата страна на картонената стена, докато работи пералнята.
Именно затова е звукоизолацията! Сега на същото място има преградна стена от гипсови отливки, кухи и въздушния шум се чува много. Отделно стената е зидана очевадно криво. Не питай, съседите как чувам когато пуснат телевизора - там стената е същата, но двойна с 10 см междина между двата гипсови зида. Пералнята ако не центрофугира не се чува, а и все пак съм си у нас и се знае кой и кога спи - затова е и купената изолация, която НЕ Е вата, но и вата ще има, и гумена мембрана, и още други тънкости при монтажа. Мисля, че ще успея да мина двоен тухлен зид, но ще говоря най-накрая!
Не на последно място - живеем там, докато трае ремонта. Играли сме го и предния път. Влажни процеси ще има минимални! Това е страхотно предимство, мъкненето на тухли и лепило също. Измазването на стената... А на тухла единичка ще захвана нещо само с шпилка през цялата тухла - горе-долу както при гипсокартона и профилите. И там може да използвам шпилка през цялата стена с по-масивни профили на определени места в нея.
Последна промяна от gunoff на пет май 12, 2017 8:03 pm, променено общо 2 пъти.
drastar - специалист
Нищо няма да падне. Последните години съм окабелил над 50 кухни по този начин. Роботя в офис згради, там повечето са наематели, и затова не се 'пипат' тухлените стени , защото когато освобождават помещението трябва да е в същото състояние в което са го наели. Фирмата която произвежда и монтира кухните винаги прави една 5-6 сънтиметрова стена до тухлената за кабели и ВИК. Също съм виждал да вграждат във металният профил, дървени греди 4-4 или 5-5 според профила.
mironcho - специалист
gunoff написа:
Това е идея - и аз го мислех, но не съм сигурен кои точно да използвам:

- H05V-U, HO7V-U (ПВ-А1)
Прикачен файл:
H05V-U, HO7V-U (ПВ-А1).jpg
- H07V-R (ПВ-А1)
Прикачен файл:
H07V-R (ПВ-А1).jpg
.

- H05V-K, H07V-K (ПВ-А2)
Прикачен файл:
H05V-K, H07V-K (ПВ-А2).jpg
.
В случая тръбите ще са шаващи и за да има шанс да се изтегли в последствие кабел бих използвал втория вариант.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за прекарване на кабели в гипсокартонена преградна стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: