plamen6703 написа:Занесох го в сервиз и излезе ротора дефектен. За нов ми искат 120 лв. за пренавит ми искат 70 лв. и се чудя дали да го правя или да мина по заложните къщи да видя за друга машина. Ъглошлайфа ми е български от големите и не знам как е най-добре.nnenkov написа:Така нареченият "бръмкач" или "жаба" представлява отворен трансформатор, но се опасявам, че не знаеш и какво е отворен трансформатор, което е нормалноplamen6703 написа:Как се прави "бръмкач" и какво представлява да си направя?
С "бръмкач", който трябва да си го направиш и който после няма да ти трябва или като отнесеш машината да я провери сервизен техник и да ти каже дали дефекта е в ротора.
Какво се случва с ъглошлайфа ти, че се съмняваш в ротора?
Гледам, че си питал как се прави с "пробна лампа за 220 волта", никак не прави с такава лампа. Принципно не всеки съвет е правилен и безопасен, не се занимавай с глупостиОтнеси ъглошлайфа да го погледнат в сервиз и ако е ротор да прецениш дали е изгодно да ремонтираш или да бракуваш.
fbr написа:С омметър нищо не става, бъди сигурен.Споменах откъде се тръгва.С омметъра се хващат прекъснатите намотки ако има.