• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
FM STEREO - специалист
malgitobi написа:
А тези кондензатори поляризирани ли са, т.е. имат ли плюс и минус или няма значение как ще бъдат запоени?
Питам, защото машинката започна много неприятно да бръмчи последно време и се притеснявам да не би да съм запоила кондензатора неправилно (да съм объркала плюс с минус).
При променливото напрежение каквото е това в ел.мрежа, тоест в контакта поляритет няма, тоест кондензаторът няма "+" и "-", както и да го свържеш все е правилно, както е казал hidrazin махай го може и без него а причината за неприятното бръмчене вероятно е в роторът и. Най вероятно ще трябва да си купуваш нова :partyman:
plamen6703 - майстор
malgitobi написа:
А тези кондензатори поляризирани ли са, т.е. имат ли плюс и минус или няма значение как ще бъдат запоени?
Питам, защото машинката започна много неприятно да бръмчи последно време и се притеснявам да не би да съм запоила кондензатора неправилно (да съм объркала плюс с минус).
Ползвай си машинката докато си изпее "песента", нито махай нещо от нея, нито добавяй :wink: а след това сама ще прецениш каква машинка да си купиш или да не си купиш :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Подмяна на изгорял кондензатор 400В с 250в?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: