• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
шоп - майстор
Благодаря, ще опитам тези дни

доколкото разбрах релето за време да го вържа преди контактора на компресора, но СЛЕД релето за фазов контрол за да не се бъркат?
iliya_i - майстор
шоп написа:
Благодаря, ще опитам тези дни

доколкото разбрах релето за време да го вържа преди контактора на компресора, но СЛЕД релето за фазов контрол за да не се бъркат?
Свържи оперативната верига на контактора преди фазовия контрол. През трите силови контакта (L1, L2, L3) трите фази. След него помпата.
Оперативната верига - отклоняваш едната фаза към часовника и от изхода захранваш бобината на контактора. Другият край на бобината към нула. Часовника също се свързва към нула на единия извод за да работи.
шоп - майстор
Благодаря на всички включили се по темата.

Проблема е решен. Оказа се, че реле за време не може да се включи нито преди, нито след релето за фазовият контрол.

ТП си има управление и ако то не е изключено, а само компресора, управлението дава грешка и е необходим ръчен рестарт.

Управлението на ТП е монофазно и с консумация 0.05А. Управлявам управлението С най-обикновен програмируем контакт за 20лв реших задачката. Тя е била проста, но аз не съм имал очи да я видя:-))))

Сега до 8 пъти на денонощие мога да програмирам, кога и дали да работи термопомпата. Зимно и лятно време и т.н.

Без помощта Ви, нямаше да открия това лесно и евтино решение....почти бях купил едно трифазно реле за време с цена около 200лв :x

Ето го и управлението: платката под светещият дисплей (контролера на ТП )

Прикачен файл

SAM_9241.JPG
  • 1
  • 2

Тема "Трифазен консуматор на нощна тарифа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: