• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MIRO_073 - майстор
Имаи на изпредвид , че ако електромера ти не е сменен с 60А пак ще имаш проблем ( старите са 40А )
Последна промяна от MIRO_073 на пет авг 17, 2007 8:48 pm, променено общо 2 пъти.
sirko - специалист
елекртомерите преди 2 години ги сменяаха, няма как да си сменя кабела от електромера до апартамента на 5-ия етаж съм а кабелите са замазани
докера - специалист
Според мен няма да имаш проблеми :wink: . А ако бойлера е с две степени на загряване /две копчета/ , за да си спокоен , те съветвам през лятото да го оставяш само на едната - това е напълно достатъчно , а само през зимата да включваш и двете . 6мм2 мостов проводник спокойно издържа 15 Кв , но не за по-продължително време :wink:
А 50А предпазители има /преди 2-3 дни поставяхме такъв на GE в оперативно табло/ , но не са толкова популярни и по-трудно се намират :wink:
MIRO_073 - майстор
sirko написа:
елекртомерите преди 2 години ги сменяаха, няма как да си сменя кабела от електромера до апартамента на 5-ия етаж съм а кабелите са замазани
Всяко захранване е поставено в тръба (или поне така би трябвало да бъде)така , че провери. Аз живея в блок от 1962г и така е направен още тогава . Ако живееш в панелка от 75-89г може и да е така както казваш.Провери.
sirko - специалист
живея в тухлен блок на 20 години, кабелите са в гофрета ама какво от това сугурен съм че няма как да ги подменя без къртене а и съм на последния етаж 5-ия
май ще съ кара със 6 квадрата колкото изкара
докера - специалист
Щом блока е 20-тина годишен , захранващите кабели от таблото към апартамента би трябвало да са 10мм2 / не е 100% задължително , де / . Поинтересувай се в енергото каква мощност се води отпусната на апартамента - би трябвало да е 12 Кв /тогава отпускаха по толкова - поне за къщите / - съответно 10мм2 захранващ проводник .
sirko - специалист
Питах съседа, той работи в енергото и ми каза че от таблото до апартаментите кабелите са 6 квадрата
georgiarg - специалист
Слагай го и не се занимавай повече. Ако ще го ползваш за толкова кратко време не се притеснявай.
MIRO_073 - майстор
sirko написа:
Питах съседа, той работи в енергото и ми каза че от таблото до апартаментите кабелите са 6 квадрата
Да :callsign: Само където тогава нямаше такива бойлери по 10.5 кВ :-D за домашни нужди
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: