Имам някакви спомени че на такава пералня като се обръща или лашка много барабана по точно балансьора да натисне стоповото реле и да го скапе. А то точно отговаря за командите кога от един цикъл да премине в друг. Помня също че съм намествал и се оправяше ама ти ме върна много на зад във времето.
Една пластина с бобинка беше и заключваше нещо по редуктора на програматора. Намира се точно до стъпковото двигателче под една мижава капачка. Много е вероятно при транспорта да се е получило същото.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lov
- майстор
33 мнения в "Проблем с пералня Перла 5"
Hoвoceлckи
- майстор
Не
Лов е прав. Тази бобинка действа като "съединител" (на кола). Докато нагрява през термостатите и нея протича ток. С това си състояние държи "часовниковия механизъм" в "буксуващ режим". Принципа е - през около 2 минути с превъртането на една зъбчатка, се повдига лостче, което превключва програматора стъпка напред. В режим на греене програматора стои на едно място (нищо, че моторчето се върти). Като се стопли водата, термостата прекъсва тока през бобинката и до 2 минути програматорът превключва.
Сигурен ли си, че водата ти достига (надминава) зададените градуси?
Ако искаш снимай термостатите отзад и ще ти кажа кой-на колко изключва. Как стоят нещата с "накисването"? Там превключването става на 30 градуса. За при 90 няма да те питам ...
С кой програматор си - снимай и него (с два вида са "петиците").
Лов е прав. Тази бобинка действа като "съединител" (на кола). Докато нагрява през термостатите и нея протича ток. С това си състояние държи "часовниковия механизъм" в "буксуващ режим". Принципа е - през около 2 минути с превъртането на една зъбчатка, се повдига лостче, което превключва програматора стъпка напред. В режим на греене програматора стои на едно място (нищо, че моторчето се върти). Като се стопли водата, термостата прекъсва тока през бобинката и до 2 минути програматорът превключва.
Ако искаш снимай термостатите отзад и ще ти кажа кой-на колко изключва. Как стоят нещата с "накисването"? Там превключването става на 30 градуса. За при 90 няма да те питам ...
nеwage
- специалист
Hoвoceлckи написа:НеПрограматора е Eaton. Вчера я пуснах само с вода, на 90С. Водата почти завря, но не продължи нататък. Eто ги темостатите отза:![]()
Мога ли да стигна до тази бобина без да вадя програматора?
nеwage
- специалист
lov написа:Имам някакви спомени че на такава пералня като се обръща или лашка много барабана по точно балансьора да натисне стоповото реле и да го скапе. А то точно отговаря за командите кога от един цикъл да премине в друг. Помня също че съм намествал и се оправяше ама ти ме върна много на зад във времето.Тя си изкарва цялата програма без проблем - плакнене, центруфугиране. Ако балансьора е скапан, няма да работи.Една пластина с бобинка беше и заключваше нещо по редуктора на програматора. Намира се точно до стъпковото двигателче под една мижава капачка. Много е вероятно при транспорта да се е получило същото.
lov
- майстор
Не е балансьора бе човеко. Кво' да му се строши на тази беттонна отливка.
Близо е до стоповото реле и като се лашка по душманси вземе та го натисне и размести. При нормална работа не се получава. Става белята като я обръщаш на обратно по точно по лице за някакви ремонти или при транспорт без да са сложени стопорните транспортни болтове. Имал съм такива случаи та за това те карам да погледнеш. Това реленце превключва програматора на следващия цикъл. Примерно докато не загрее до определената температура програматора цикли на едно място. За останалите части от програмата всичко е разчетено по време и се определя от това колко се преместват дисковете от двигателчето и там си кара на отделни стъпки както са им гърбиците. Водата може да се е сгряла до нормална температура но нямам какво да накара да премине на следващия цикъл от програмата.
Той и Селския сега видя че го е обяснил щото се забавих малко с писането на отговора.
Снимай програматора от към гърба и ще ти го покажем кое е.
Щото даже не са два като модели ами повечко. Пък и кой да помни вече тези динозаври или да рови в нета.Но на всичките принципа на работа и схемното решение е едно и също. И то не само на перлите а и на доста техни събратя от онова време.
Той и Селския сега видя че го е обяснил щото се забавих малко с писането на отговора.
Снимай програматора от към гърба и ще ти го покажем кое е.
Щото даже не са два като модели ами повечко. Пък и кой да помни вече тези динозаври или да рови в нета.Но на всичките принципа на работа и схемното решение е едно и също. И то не само на перлите а и на доста техни събратя от онова време.
preslav
- майстор
Така изглежда въпросното стоп реле (черна и червена жичка отиващи на 14 и 16). Разгледай го внимателно за механични повреди, почукай го леко - бялата капачка се сваля, но на место ще ти е доста трудно, може обаче просто да е разместена и мехаически да възпрепятства котвичката, може и пружинката да е изпаднала от вибрациите при транспортирането. Съмнявам се и двата температурни датчика да са сдали багажа едновременно, по-скоро е релето. Така или иначе вече съм свалил програматора и ще ти го пратя заедно с термо датчиците, но не си отваряй работа с демонтажа им, освен ако не си напълно сигурен.
Използвай този програматор, за да опишеш кабеляците, най-добре е малко хартиено тиксо и номер на клемата, пробвал съм по метода вадиш от единия, слагаш на другия и накрая се опетлаваш.
Утре ще пращам по Еконт, а тази вечер можеш да опиташ да защракнеш стоп релето и пак да пробваш пералнята.
Използвай този програматор, за да опишеш кабеляците, най-добре е малко хартиено тиксо и номер на клемата, пробвал съм по метода вадиш от единия, слагаш на другия и накрая се опетлаваш.
Утре ще пращам по Еконт, а тази вечер можеш да опиташ да защракнеш стоп релето и пак да пробваш пералнята.
petromaniq66
- специалист
Перлата има и 30º - завеси и фина синтетика.
Тема "Проблем с пералня Перла 5" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература