• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
plamen6703 - майстор
Ти си бил богат човек по татово време, надница от 8 лв. нямаше изхарчване :wink: С една надница човек си плащаше тока и водата за цял месец. Сега някои работят по цял месец и едва си плащат само тока.
Имам такъв "детектор" https://www.elko.bg/product-1335.html купен е по времето на наследника на Тато :wink: :drinkers:
nikel - специалист
Виж от къде съм и ще ти стане ясно /мини Марица изток/.Заплатата ми беше нормална за региона /стартова заплата за 1981год. - 164 лв/ + надбавки понякога надвишаващи в пъти основната заплата. Тогава бях на 21 години и пак не ми стигаха. Ех младежки години/които никога няма да забравя/
п.п. Тока беше 2ст. - дневна и 1 ст. - нощна.
При демокрацията стигнах заплата 1 500 000 лв. / преди деноминацията разбира се /
plamen6703 - майстор
По твоя край идвам да ловя риба на "Овчарица" помня заплатите и помня, че и водата беше 4 стотинки на кубик и я плащахме на три месеца по 2-3 лв. :-D При "демокрацията" ударихме дъното, но да сме живи и здрави :drinkers:
kozl - майстор
DMN написа:
Какво точно се има предвид под "кабелен детектор". Това, което намира кабела като металотърсач или това, което намира кабела като източник на електромагнитно поле с протичащ по кабела ток? Аз за себе си съм намерил вариант точно в духа на форума, с направено самоделно у-во(имам и едно лидълско, но от това, което аз си направих съм по-доволен), засега обаче се въздържам от обяснения, тъй като духът на форума е много променен и вече отдавна е далеч от "Направи сам".
Боша де имам е 3 в едно. Ама третото не съм ползвал и не знам за какво служи. Метал детектор и детектор на напрежение. Това ползвам. Коги проводниците са в тухлен зид мое да се тражат и с металдетектора. Но ако са по тавана и там е стоманобетонова плоча не стаа. И по-дбре е да има некаков товар по веригата коги се разследват проводници :roll:
Освен светлинна мигаща индикация Боша има дисплей, на който по скалата може да се прецизира по точно разположението на кабела.
Направи сам устройсто за откриване нямам, но според мен тука става въпрос за намери си сам кабела. Че ей на миналия месец ползвах услугите на ел.лаборатория да открият в заравен кабел с дължина към 100 м, къде е окъсил. Не можах да присъствам, но пратихме копачи да разровят. Е не се откри де е късото, но там де беше копано изобщо не минава този кабел :shock: Е все пак беха изкопали други кабели, на които там им е местото.
barmancheto - напреднал
Може би се спрях на този модел - Bosch GMS 120 Professional. Цената в България му е около 250-280лв, но пък го намерих в англииски сайт за 69 паунда. Ако някой е работил с него и е надежден уред най-вероятно ще го закупя.
Chefo77 - майстор
Не се занимавай с глупости, тук е на 169 с доставка :)

https://www.profesionalnatehnika-bg.com ... ofessional
lpoik - специалист
:?

Прикачен файл

biolokator.jpg
biolokator.jpg (30.37 KиБ) Видяна 1666 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Кабелен детектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: