• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
EDI - майстор
Това ми върши работа донякъде, макар двата блока да са различни, благодаря Бат Даньо :partyman: .Този датчик и термосондата не ме тревожат за сега.Най-вече ми трябва плавния старт, ще вържа и ще видя дали ще работи.
torbalan - Дървен философ
Сега се сещам, че имам една счупена дрелка. Счупи се през средата при опит да пробия отвор за конзола за ключ в гипсокартон. Мисля, че имаше регулиране на оборотите...

Ако искаш - мога да ти я засиля. Ще видиш как е окабелено, ще откачиш, каквото ти трябва, ще го монтираш и, може и да стане... :)

Ако те интересува - казвай да ходя да я диря.
EDI - майстор
Благодарско за предложението, но няма да ми свърши работа. :partyman: Мен ми трябва плавния старт, не че е животоспасяващо, просто реших да го сложа като екстра на циркуляра / глася го да си правя стационарен с него/, да не тръгва да реве като жадно добиче.Иначе и без тези неща мога на мина..Иначе и аз имам дрелка и мога да видя, но тези блокове са много различни.
bat_danio - специалист
Незнам за циркуляр (не използвам), но имаше дискусии за/против тия регулатори на малък ъглошлайф. Та аз си я ползвамтая екстра- тръгва мазно като за доста мощен и малък габарит шлаиф, "подава си гас" ако го натиснеш в материяла и се опитва да подържа зададените обороти (от 3000-10000 мисля). Наистина на ротора има магнитна гривна както каза колегата -хол датчик. Опитаи какво прави без бялата букса... може и да работи коректно, но да не може да си догонва при товар. Успех колега с проекта с циркуляра и да се отчетеш с снимки ако го направиш стационарен с регулиращи обороти.
EDI - майстор
За сега проекта е само на картона на чертожната маса, чертая възлите. :lol: Докато го правя ще снимам.Не знам дали ще се получи, и кога, но ще опитам.Ще се боря и с регулатора, все ще се получи нещо.
пет яну 26, 2018 10:37 pmEDI написа:
За сега проекта е само на картона на чертожната маса, чертая възлите. :lol: Докато го правя ще снимам.Не знам дали ще се получи, и кога, но ще опитам.Ще се боря и с регулатора, все ще се получи нещо.
Аз, кажи-речи, се опитвам да направя същото, със същия регулатор. При теб получи ли се нещо или проекта все още е на хартия?
И тъй ... вързах въпросния електронен блок за машинката и се оказа, че без да включа датчика на хол за тахо-то няма да стане. Флексът тръгва, но спира след няколко секунди. Търси си информацията за оборотите. Вариант да монтирам датчик на Хол не мисля, че има, тъй като нямам нужните знания а и не виждам как точно бих могъл да го монтирам. Статорите на M1400 CES Plus HD и на M1200 CES имат такъв датчик и от тях стърчат още два сини кабела с конектор накрая. Очертава се да ползвам флекса на максимални обороти.
чет яну 25, 2018 5:46 pmbat_danio написа:
Незнам за циркуляр (не използвам), но имаше дискусии за/против тия регулатори на малък ъглошлайф. Та аз си я ползвамтая екстра- тръгва мазно като за доста мощен и малък габарит шлаиф, "подава си гас" ако го натиснеш в материяла и се опитва да подържа зададените обороти (от 3000-10000 мисля). Наистина на ротора има магнитна гривна както каза колегата -хол датчик. Опитаи какво прави без бялата букса... може и да работи коректно, но да не може да си догонва при товар. Успех колега с проекта с циркуляра и да се отчетеш с снимки ако го направиш стационарен с регулиращи обороти.
@bat_danio, без бялата букса със сигурност не работи. Можеш ли да я покажеш тая магнитна гривна как изглежда, понеже искам да си поръчам ротор като твоя, но на никой от роторите, които намирам за продан, няма магнитна гривна. PN на ротора, който търся е 157320, но по снимките никъде не виждам магнитна гривна в зоната, в която е сензорът на статора.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за свързване на модул за плавен старт и поддържане на обороти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: