• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
пон юли 29, 2019 9:17 pmsian написа:
kolev_k да сподели какво ще заварява
kolev_k за повече от година трябва да е решил какво и с какво ще заварява...
:partyman:
sian - специалист
пон юли 29, 2019 9:33 pmhidrazin написа:
пон юли 29, 2019 9:17 pmsian написа:
kolev_k да сподели какво ще заварява
kolev_k за повече от година трябва да е решил какво и с какво ще заварява...
:partyman:
Ще се радвам да сподели решението. Може да е полезно. Аз бих заложил на газопламъчно. Бутилка кислолод и бутилка ацетилен....преди години в сервиза идват двама, наела ги фирма да премахват нерегламентирани крайпътни билбордове. И задават въпроси...какъв електрожен какъв агрегат...Питам ги какви са изискванията, какво ще заваряват. А те ще режем с електрожена..... поумувахме и отидоха да се оборудват с резак кислород и пропан бутан.
nautilus33 - майстор
Относно моето питане- от отговара на Хидразин, разбирам, че няма да е възможно, или по-скоро не е препоръчително да захраня лаптоп/компютър директно от генератора. А през какво трябва да мине тока първо, преди да стигне до лаптопа? През УПС, токоизправител?
preslav - майстор
вт юли 30, 2019 5:17 pmnautilus33 написа:
Относно моето питане- от отговара на Хидразин, разбирам, че няма да е възможно, или по-скоро не е препоръчително да захраня лаптоп/компютър директно от генератора. А през какво трябва да мине тока първо, преди да стигне до лаптопа? През УПС, токоизправител?
Добрите УПС са разчетени точно за това да пазят апаратурата след тях от пре и под напрежения, свръх напрежения, липса на напрежение и т.н. Съвременните зарядни за лапни топове, компютърните захранвания, зарядните за ГСМ и т.н. са импулсни захранвания, които работят в много широк диапазон от напрежения, имат безброй защити и т.н. но не са предвидени за работа в екстремни условия - моето мнение е, че УПС е задължителен.
  • 1
  • 2

Тема "Агрегат за ел.ток" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: