Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
krasi92 - майстор
Това е цена за 5500 кубика а питаш ли го Доналд Тръмп колко му струва термичната защита за небостъргача :-D :-D :-D .НЕ го окъсяваи а го подмени ако мислиш че мотора ти е здрав.Имаше на женския пазар магазинчета дето можеш да си купиш такава защита за не много пари.
Primus - специалист
moimoimoi написа:
като го окъсиш има вероятност електродвигателя да изгори ако се претоварва или има разбити лагери
тока на вентилатора колко ампера е?
Аз ако знам нали няма да питам. Всичкото е в някакви кожуси, капаци, дунапрени, няма достъп.
lov - майстор
Макар че не е в духа на форума а и сам каза че не отбираш. Виж та намери някой който знае какво прави. Защото заради една тъпа защита може да направиш много повече поразии и ще ти излезе прескъпо. Квалифициран електротехник ще може косвено само с измервания да прецени какво е състоянието на двигателя без да се налага да се разглабя. Ако има някакви необичайни шумове или вибрации тоест заминали лагери на двигателя чак тогава ще е наложително.
Primus - специалист
Нали го чувам? Няма "някакви необичайни шумове или вибрации тоест заминали лагери на двигателя".

Мисля да подходя по следния начин, първоначално го поставям на 2.5А, ако работи така - просто го оставям. Ако изключва, плавно увеличавам до към 3 - 3.2А и ако пак изключва, правим профилактика.
Не се вижда обаче увеличението на обхвата дали е плавно или е стъпално?

Да доуточня, до сега беше поставено на 2.8А и е изключвало веднъж на 1-2-3 години, т.е. изключително рядко.
Andri01 - майстор
Промяната на настройката е плавна-просто с ексцентрик се изменя напрегнатоста на биметалната пластинка и от там при нагряването и / от протичащия ток/ се изменя настройката на терморелето.
Primus - специалист
Благодаря!

Сега остава само някой да предложи по-евтин вариант?
tzetz009 - специалист
Primus написа:
Благодаря!

Колко пъти ще купуваш моторна защита ! Да ти пратя 10 лева по Еконта ?!? Безвъзмездно !

:partyman: :partyman: :partyman:
Primus - специалист
Не за мен, за целия блок е. Накрая ще си остане за моя сметка, но защо да не проуча всички възможности?
Примерно гледам един в базара продава 10 броя за 50 кинта. :)
lov - майстор
Primus написа:
Благодаря!

Като всяко нещо го сложи като консуматив и веднъж на 10-15 години се подменя .Бягаш до магазина и купуваш нова. Какво очакваш като купиш някоя втора употреба че тя не е била претоварвана и ще работи както трябва. И какво ще спестиш една кутия цигари. :lol:

Не се излагай повече с подобни въпроси.
krasi92 - майстор
Виж на битака-там всичко е по левче и с гаранция работи :-D :-D :-D

Тема "Какво е това реле?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: