Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Аз бих махнал единия извод на щепсела.
Нулата хващам от занулителните пластини.
Ако не е занулен контакта обаче няма да тръгне!
torbalan - Дървен философ
abcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:
То между нула и земя има една разлика, дето не е чак толкова малка...
tzetz009 - специалист
:-D Ей , ще накарате човека насила да си изхвърли двупроводните удължители ! То с трипроводен всеки може ! :-D ( край на бъзика )

Една преработка на контактите - "фазата" вдясно а "нулата" вляво и един щепсел , от който кабела тръгва перпендикулярно надолу и се опростяват нещата !

:partyman: :partyman: :partyman:
ridik - специалист
torbalan написа:
В моята работа понеже се работи във влажна среда този вид щепсел го наричат Глупакоустойчив,понеже ако корпуса на машината офази пада бушона.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
torbalan написа:
Намекваш, че е възможно че контакта може да се захранва през ДТЗ ли?
Или че контакта ще е заземен ли, а не занулен?
Не знам на колко места ще разнася центрофугата?
Ние разнясяме рамките до центрофугата.
Принципно ако разнасям цяла центрофуга няма да ми дотежи да си нося мултицет, камо ли фазомер.
nikolov333 - майстор
Един такъв щепсел с ключ с преработка на ключа с глим лампа по съвета от поста на krasi92, за да свети само при правилно свързана фаза ми се струва, най-универсално решение.. Така няма да носиш фазомер и щепсела ще го замества, а и ще става за всеки шуко контакт. Надписваш ключа къде е вкл/изкл. за да може при пробното включване в контакта да е на Off, ако инвертора случайно е включен и като светне глимката при правилно включване на фазата щракаш ключа на On за да захраниш линията.. Иначе с контактор е по-сигурно, ако има удобно място за него..
ridik - специалист
nikolov333 написа:
Един такъв щепсел с ключ с преработка на ключа с глим лампа по съвета от поста на krasi92, за да свети само при правилно свързана фаза ми се струва, най-универсално решение.. Така няма да носиш фазомер и щепсела ще го замества, а и ще става за всеки шуко контакт. Надписваш ключа къде е вкл/изкл. за да може при пробното включване в контакта да е на Off, ако инвертора случайно е включен и като светне глимката при правилно включване на фазата щракаш ключа на On за да захраниш линията.. Иначе с контактор е по-сигурно, ако има удобно място за него..
За пръв път виждам такъв щепсел с ключ, даже си мисля като гледам снимката , че е с вградена глим лампа.Сетих се,че едно време имаше едни ключове за лампи с такива вградени лампи които светеха при изгасено положение.Тази идея най ми допада май , понеже няма да търся место и за контактора, а нищо не ми коства щом не светне глим лампата да завъртя щепсела.
nikolov333 - майстор
tzetz009 написа:
..Една преработка на контактите - "фазата" вдясно а "нулата" вляво и един щепсел , от който кабела тръгва перпендикулярно надолу и се опростяват нещата !
Проследявал съм как са свързани фазата и нулата на заводските щепсели захранващи битова електроника, електроуреди и готовите кабели за захранване на компютри и ups-и и установих, че в масовия случай фазата е към левия щифт а нулата в дясно.. това при включване на ъгловия шуко щепсел с кабела надоло. Обратното, което си препоръчал е съобразено с френския стандарт контакти, но не знам дали уредите произведени за Франция са съобразени с техните стандарти, тъй като точно при тях занулителния щифт не позволява обръщане на шуко щепсела и влиза само при едно положение. За това у нас съм свързал всички контакти съобразено с окабеляването на заводските капсуловани щепсели за нашия пазар.. фазата в ляво и нулата в дясно, като стоиш срещу контакта и включваш ъгловия шуко щепсел с кабела надоло.. :idea:
fox_vt - майстор
Бах тоя инвертор я го включи обратно да видим какво ще стане.При толко трансформации на тока в него да не му понася нула и фаза айде.
tzetz009 - специалист
nikolov333 имаш отговор на "лични" .
Да не разводняваме темата .

:partyman: :partyman: :partyman:

Тема "въпрос за инвертор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: