Аз съм виждал човек, който ни беше преподавател в един кръжок по радиоелектроника та на зададен от мен въпрос ще ни удари ли ток ако нямаме допир с 0 и пипнем фазата той отговори разбирасе не и веднага демонстрира. Седнал на стол с вдигнати крака и с отвертка в ръката бръкна в контаката кадето беше фазата и нямаше токов удар нямаше нищо. Разкзва ни е как е виждал миньор да бърка с 2 ръце в контакт и да не го удря токов удар обеснението , е че при работа с тежките машини горните слоеве на кожата му са загробели и имат високо изолационно съпротивлени и при допира токът, който протича е много слаб и едва се чуства.
the_bull написа:Аз съм виждал човек, който ни беше преподавател в един кръжок по радиоелектроника та на зададен от мен въпрос ще ни удари ли ток ако нямаме допир с 0 и пипнем фазата той отговори разбирасе не и веднага демонстрира. Седнал на стол с вдигнати крака и с отвертка в ръката бръкна в контаката кадето беше фазата и нямаше токов удар нямаше нищо. Разкзва ни е как е виждал миньор да бърка с 2 ръце в контакт и да не го удря токов удар обеснението , е че при работа с тежките машини горните слоеве на кожата му са загробели и имат високо изолационно съпротивлени и при допира токът, който протича е много слаб и едва се чуства.Моля Ви не правете това удома си