• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
КИМИ - специалист
:-D
Последна промяна от КИМИ на пон юли 30, 2018 8:53 am, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
нед юли 29, 2018 8:39 pmКИМИ написа:
Жената ми обеща бонус нещо, дето не съм го и помислял и се навих- монтирах я тая красотка!
МЕРСИ, колеги!

Сакам и чекам после бонусо.
КИМИ - тъпо че чак заоблено... :-D
Бонуса се взима предварително бре. Цял живот ли да те уча? :lol:
:partyman:
FM STEREO - специалист
нед юли 29, 2018 8:39 pmКИМИ написа:
просто в електротехниката съм на много ниско ниво,
Като си на ниско ниво викаш ел.техник да ти я свърже както трябва, какви са тия глупости с мостчета и маркиране на щепсела, искаш да убиеш човек ли?!!! Електротехниката не е дърводелска работа, да чукнеш два пирона и готово! :partyman:
gogo7777 - майстор
Да бе да......и ел.техника да вземе бонусо.
Мостчетата и силикона са си добре. Няма драма.....или ще има? :roll:
DMN - майстор
Ако свързването е точно по първата схема, няма да има никакви драми с обръщането на щепсела и никакви опасности, така че няма смисъл от лепене на щепсела.
Драми ще има, ако авторът направи мостче(както той искаше) между нулата и защитния проводник в печката, тогава при обръщане на щепсела, ще имаме офазен корпус на печката при незанулен контакт и "бум" при занулен.
пон юли 30, 2018 1:02 pmFM STEREO написа:
Електротехниката не е дърводелска работа, да чукнеш два пирона и готово! :partyman:
Дърводелската работа е мнооого повече от това да забиеш два пирона, така че тях въобще не ги подценявай, това е една много сериозна и много сложна професия, не по-малко от електротехниката, а и дърводелските машини са едни от най-опасните за работа :)

:partyman:
КИМИ - специалист
пон юли 30, 2018 2:07 pmDMN написа:
Ако свързването е точно по първата схема, няма да има никакви драми с обръщането на щепсела и никакви опасности, така че няма смисъл от лепене на щепсела.
Aз го залепих с половин кило силикон! :-D

Израствам в елтехниката със всеки нов уред , който си купя. Да се чуди човек, нарочно ли ги правят все по-сложни за монтаж.

НО най-важното нещо, което научих от темата е че "нула" и "заземяване" не са били баш от една порода и не трябва да си бъркат капите.

На помагачите им викам виртуално по една малка мастичка да им са по-корави... бургийте.
DMN - майстор
КИМИ написа:
НО най-важното нещо, което научих от темата е че "нула" и "заземяване" не са били баш от една порода и не трябва да си бъркат капите.
Мммм... Малко ги смесваш нещата . В твоя случай при твоята двупроводна инсталация имаш само нула.
При теб ставаше дума за риск от чисто неправилни електрически връзки и опасност от късо съединение при "обръщане" на щепсела, както го беше замислил по едно време. Сега няма страшно, ако си го свързал по схемата, дори и да обърнеш щепсела :) .
Не го мисли повече, но имай предвид, че пак не са ти станали много ясни нещата :-D .
Виртуалната мастика се приема :partyman: .
  • 1
  • 2

Тема "Свързване на печка при двупроводна инсталация." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: