• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
siropuch - напреднал
Е това добре.Върши работа.Смисъл ако съм разбрал правилно като допра праст върху бутона на изхода излиза 5V там слагам едно реле и всичко работи.Остава само да може електродите да ги скрия да не се виждат.Да се получи нещо такова

Прикачен файл

shot00067.jpg
shot00067.jpg (13.73 KиБ) Видяна 7739 пъти
ELEMENTAL - специалист
На пазара в момента има голямо разнообразие от тънкослойни клавиатури
с бутони тип "пуканки".Ако използваш такава, никакви допълнителни резистори ,транзистори и релета няма да ти трябват.Иначе за 12 бутонна клавиатура цената е около 6 лева.
siropuch - напреднал
Е и за това се сетих,но както казах искам да сложа тези бутони зад много танък слой дърво и да не се вижда нищо защото ще загрозява цялата работа.А там дето има такъв бутон за да се знае къде е и какво се прави с него ще има мини дърворезба с формата на това което прави бутона.Та за това ми трябва такъв вид бутон който да действа без да се докосват директно някакви електроди,а просто да си седи зад панела от дърво :).И като допреш диелектрика (дървото) на това място дето отзад са електродите бутона да действа
ELEMENTAL - специалист
В този случай ще ти трябва капацитивно реле.Имах някъде схема на такова.Ще видя да я потърся.
Последна промяна от ELEMENTAL на съб авг 25, 2007 3:57 pm, променено общо 1 път.
siropuch - напреднал
Благодаря предварително за труда.Дано намериш нещо,че се ровя в нета от седмица и нищо не намирам
ELEMENTAL - специалист
Ето ти 2 схеми на капацитивно реле:
www.geocities.com/dosmen/electron/hobby/capreleg.htm
www.dosmen.hit.bg/electron/alarm/capdat1.htm
А иначе тази схема която имам е с ALPHA 4010(която едва ли ще намериш по магазините), затова няма да я поствам.
siropuch - напреднал
Е можеш да я пратиш на лични :)
  • 1
  • 2

Тема "Сензорен бутон.Как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: