• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
iliya_i - майстор
ср авг 22, 2018 7:03 pmdimo1233 написа:

Мисля да прекарам кабела въздушно.
Въздушно, ама пак си трябва разрешение от собствениците на имотите, през които ще мине. Трябва и стълбове да се вдигат в тях.

Няма ли начин да се прекара ток с нова партида от най-близкия до обекта стълб?
moimoimoi - майстор
допустимия пад на напрежението е 5%
ако се ползва кабел савт 4х35мм* пада на напрежение е 4,8%

този кабел САВТ е за подземно полагане
за въздушно може да ползваш френски AL R 3х35+54,6 alm
http://www.marketprofi.bg/category/15/k ... -al-r.html

ето ти един калкулатор да си смяташ кабела https://oeg.bg/cable_calculator/calculator.html
даже според него са нужни 35 квадрата мед
ср авг 22, 2018 7:20 pmiliya_i написа:
ср авг 22, 2018 7:03 pmdimo1233 написа:

Мисля да прекарам кабела въздушно.
Въздушно, ама пак си трябва разрешение от собствениците на имотите, през които ще мине. Трябва и стълбове да се вдигат в тях.

Няма ли начин да се прекара ток с нова партида от най-близкия до обекта стълб?
Това е наи близкия е до вилата.Във Вилата слагат електромера и оттам аз се оправям.
moimoimoi - майстор
ако имота през който ще минава кабела не е твой то според мен трябва да имаш нотариално заверен документ че собственика на имота ти позволява да го прекараш, после копаеш канал с дълбочина 1-1,2 метра и готово
ср авг 22, 2018 8:44 pmmoimoimoi написа:
ако имота през който ще минава кабела не е твой то според мен трябва да имаш нотариално заверен документ че собственика на имота ти позволява да го прекараш, после копаеш канал с дълбочина 1-1,2 метра и готово
Кабела няма да минава през никакви имоти.
iliya_i - майстор
ср авг 22, 2018 8:45 pmdimo1233 написа:
Как през никакви? Тези 500 - 600 метра твои ли са? Общинскита и държавна собственост също са собственост. Пък било то и улица, нива, гора или черен път. Няма нищо ничие от 10.11.1989 г. насам.
ср авг 22, 2018 9:06 pmiliya_i написа:
ср авг 22, 2018 8:45 pmdimo1233 написа:
Как през никакви? Тези 500 - 600 метра твои ли са? Общинскита и държавна собственост също са собственост. Пък било то и улица, нива, гора или черен път. Няма нищо ничие от 10.11.1989 г. насам.
Минават през общинска.
iliya_i - майстор
Ей това вече доста усложнява нещата. С частни имоти по-би имал шанс. Можеш да пробваш нелегално, но не се знае кога общината ще реши да копне с багера. А 500 метра си е голямо копане на ръка.
sts - специалист
По темата се изписаха много истини и неистини при положение че няма точна информация от питащия.
1.Какъв е товара в края на линията /активен или реактивен/?
2.Точно разстояние - 500м или 600м.
3.В зависимост от предназначението на сградата зависи % пад на напрежение /2.5%,3.5% или 5%/.
Питащият да измери трифазното напрежение на вилата и след това да се дискутира пад на напрежение и избор на сечение на кабел за линията.
  • 1
  • 2

Тема "Прекарване на ток" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: